AKTUELNO

Juče je u Beogradu pala prva klapa druge sezone omiljene TV serije domaće publike.

Nastavak snimanja novih epizoda popularne TV serije „Šifra Despot“, koju TV Pink nastavlja da prikazuje od 16. septembra, nedeljom u 21.05, počelo je u nedelju 2. septembra u Beogradu. Uz prethodno snimljenih 45, nove epizode ove elegične komedije naravi i mentaliteta, pored dobro poznatih junaka koje igraju Đorđe Marković, Rale Milenković, Branka Šelić, Tamara Krcunović, Marijana Mićić, Ljiljana Stjepanović, Olga Odanović, Radoš Bajić, Dara Džokić, Branislav Lečić, Peđa Bjelac, Iva Štrljić, Aleksandar Srećković, Boris Milivojević, donosi nam još preko stotinu eminentnih glumaca u najrazličitijim ulogama.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Mi smo sa prvom polusezonom, jer smo počeli prikazivanje u februaru ove godine, mornarskim rečnikom rečeno, porinuli brod, pustili ga da plovi – rekao je povodom nastavka snimanja scenarista i autor serije Radoš Bajić.

- Ta operacija je za mene važna, pre svega, što posle dužeg vremena na najznačajnijoj i najboljoj komercijalnoj televiziji, TV Pink, posle nekoliko godina ponovo imamo domaći serijski program. To mi je bio krucijalni, profesionalni motiv, jer time otvaramo vrata i drugim autorima naše scene, što podržava i gospodin Željko Mitrović. S puno srca i sa velikim elanom radim ovaj projekat - dodao je Bajić.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Da podsetimo, radnja TV serije „Šifra Despot“ smeštena je u ambijent metropole, oslikavajući podjednako i autentična srpska predgrađa, varošice, gradove, sela. Priča prati životne vratolomije glavnog junaka serije, pomalo nespretnog i taličnog, ali veoma talentovanog kompjuterskog programera Despota Despotovića (Đorđe Marković), od oca Živote (Radoslav Milenković), penizonisanog potpukovnika JNA i majke Rumenke (Branka Šelić), kondukterke u invalidskoj penziji. Kroz bogatu galeriju ostalih likova i razne životne situacije glavnih junaka, serija nas zapravo vodi kroz vreme u kom živimo.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Snimanje novih epizoda serije trajaće i tokom naredne godine. U nekim od epizoda uloge će ostvariti i Tihomir Stanić, zatim Ivan Vučković u ulozi popa Đorđa iz kultne serije „Selo gori, a baba se češlja“, Branko Jerinić, Bora Nenić, Suzana Mančić, Ivan Đorđević, Milan Kalinić... Na čelu mlađe garde srpskog glumišta u „Despotu“ će nastupiti i srpska Monika Beluči - Marija Petronijević. Glumca i producenta Nedeljka Bajića videćemo u ulozi pevačke zvezde Stefana Žakule, a pored njega i Aleksandra Filimonovića, mladog srpskog glumca koji uspešno gradi karijeru u Holivudu, kao i mnoge druge.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Filmska ekipa CONTRAST STUDIOS-a snimaće sa mnogim poznatim imenima iz sveta filma i televizije, koji će upotpuniti jedinstveni mozaik vrhunskog glumačkog ansambla serije „Šifra Despot“, među kojima će se naći osvedočeni komičari i artisti sa kojima Radoš Bajić sa zadovoljstvom radi - Nenad Okanović i Branko Janković, koji kao tandem prevaranata ulaze u priču, zatim Igor Đorđević prvak drame Narodnog pozorišta, Nada Macanković, Irfan Mensur, Dušica Novaković, Ivan Zablaćanski, Dragan Vujić – Vujke, Anja Mandić i mnogi drugi..

Pink.rs

#Radoš Bajić

#Šifra Despot

'