AKTUELNO

Najimpresivniji rijaliti na ovim prostorima, "Zadruga 2", zvanično počinje 6. septembra u 21 čas na TV Pink, a nedelju dana pred početak ovog projekta poslednje pripreme se privode kraju u Šimanovcima.

Željko Mitrović, koji je svakodnevno na lokaciji, otkrio je da su pri kraju ne samo pripreme za sam projekat, već i za spektakularnu ceremoniju otvaranja.

- Mogu da kažem da sam se preselio na gradilište, radimo na poslednjim pripremama za sam šou, ali i pripremama za samu ceremoniju otvaranja - veliki revijski orkestar, dva velika hora, igrači, akrobate, cepelini, helikopteri... Tako da i sa vode i sa zemlje i iz vazduha, potpuno će biti fascinantno kako će izgledati ta ceremonija. Danas smo instalirali poslednje brodove i plovne objekte, gondole, "Kolumba" koji sam predstavio kao jedan poseban brod koji liči na stare piratske brodove. Oni će zadrugare prevoziti sa jedne strane na drugu. To će biti jedna od veoma posebnih stvari zato što je taj novi deo "Zadruge" zamišljen kao spoljni svet, jer je apsolutno sve realno - rekao je Željko Mitrović.

Foto: Pink.rs

Vlasnik TV Pink istakao je da ovakva kategorija rijalitija, kao što je "Zadruga 2", nije viđena u svetu, te da planira da je zavede kao intelektualno vlasništvo u Zavodu za patente.

- Kao što u slikarstvu postoji hiperrealizam, tako je ovo hiperrijaliti. Mislim da ćemo definisati jednu potpuno novu formu, staru rijaliti kategoriju ćemo odvesti u zaborav i stvorićemo novu, hiperrijaliti. To nam je ideja i mislimo da ćemo ovih dana Zavodu za patente poslati svu neophodnu dokumentaciju za zaštitu jednog takvog projekta - kaže Željko Mitrović.

Osim što je hiper rijaliti "Zadruga 2" poseban po ambijentu, od ostalih formi ga izdvaja i izbor učesnika koji će se boriti za glavnu nagradu. I sam Željko Mitrović je izuzetno zadovoljan kastingom za drugu sezonu najgledanijeg rijalitija.

- Ostalo je još sedam dana i samo da kažem da sam veoma zadovoljan kastingom, imamo 50 igrača jer nije moglo manje, upravo da bismo imali uzorak stvarne populacije, predstavnike svih ciljnih grupa. Trudili smo se da imamo iz svake socijalne kategorije nekog predstavnika i da vidimo kako će se svi oni zajedno snaći. To više nisu rijaliti igrači koji su postali delimično glumci i koji se šetaju od rijalitija do rijalitija, već su to neki novi ljudi, koji su prvi put u rijalitiju. Onih koji su već bili u rijalitiju ima manje od deset, ostalih 40 su sve novi ljudi. Suštinski, imaćemo pravu sliku onoga što predstavlja populacija sa ovog podneblja. Za sedam dana kreće taj gigantski šou koji smo dugo pripremali i najavljivali, i mislim da će gledaoci, ne samo u Srbiji, u najmanju ruku biti šokirani - ispričao je Željko Mitrović.

Foto: Pink.rs

Podsetimo, u nedelju je podignuta i četvrta kupola na 40 metara visine, na centralnoj palati, za koju kažu da je jedna od najlepših građevina u stilu neoklasicizma u ovom delu Evrope, a Željko Mitrović je neposredno pre spuštanja flote čamaca, gondola, brodova, jahti i ostalih plovila, lično isprobao plovidbene sposobnosti morskog zaliva u svom Imaginarijumu, poznatijem kao "Zadruga 2".

U Šimanovce su stigle najvrednije reprodukcije, ali i pojedini originali različitih umetničkih dela iz Italije, Francuske i drugih delova Evrope. Kompanija Pink kupila je i nekoliko mlaznih odela, koja će koristiti Veliki šef ali i njegov asistent, kao i bezbednosne službe Pinka. Takođe, stigla je i flota jahti, brodova,čamaca i skutera koji će ploviti u morskom zalivu TV Imaginarijuma, poznatijeg kao "Zadruga 2". Učesnici ovog epohalnog projekta televizije Pink i nedvosmisleno najvećeg u istoriji svetske televizije, imaće na raspolaganju preko 40 različitih plovnih objekata koje će koristiti za prevoz, ali i veliki broj zadataka kao i takmičarskih igara na vodi. Na projektu je pored domaćih autora na čelu sa Željkom Mitrovićem, Milicom Mitrović, Radetom Mihajlovićem i Dušanom Demićem, radilo i oko 200 slikara, vajara i klesara iz Italije, Francuske, ali i iz Britanije, kako bi sagradili Kneževinu u kojoj će živeti 50 zadrugara.

Foto: RTV Pink

Željko Mitrović sa projektom "Zadruga 2", u bajkovitom Imaginarijumu sagrađenom kao kombinacija Venecije, Firence i Monaka, pokušaće da spoji tri epohe - početak 16, 20. i 21. veka.

Autor: M. Đ.

#Rijaliti Zadruga

#Željko Mitrović

'