AKTUELNO

Biografska drama “Društvena mreža” večeras u 23.00 na Pink Movies

Kada je reditelj Dejvid Finčer 2010. godine predstavio svetu biografsku dramu “Društvena mreža” (eng. Social network), Fejsbuk je već premašio 500 miliona “prijatelja”, a njegov osnivač, mladi Mark Zakerberg, rođen 1984. u Njujorku, uveliko je bio milijarder. Film nas, večeras od 23 sata na Pink Movies, vraća samo šest godina ranije, i opisuje kako je sve počelo, a snimljen je po knjizi “Slučajni milijarderi” Bena Mezriha iz 2009, koju je Aron Sorkin adaptirao u scenario, za šta je nagrađen Oskarom.

Foto: Promo

Najprestižnija filmska nagrada dodeljena je i za najbolju originalnu muziku i najbolju montažu, a Oskari su umakli za najbolji film, režiju, glavnog glumca i miks zvuka. Nadoknadili su to Zlatni globusi. Kritičari su pozitivno reagovali, svrstavajući ga među najuspešnija ostvarenja 2010, a što je možda i najvažnije – Mark Zukerberg je bio zadovoljan. Tačnije, isprva nije želeo ni da pogleda film, a potom je to učinio sa nekoliko saradnika i konstatovao da su, uprkos nekim netačnim pojedinostima, ispravno predstavljeni.

Foto: Promo

Zukerberga glumi Džesi Ajzenberg, njegovog bivšeg kolegu i prijatelja Eduarda Saverina - Endru Garfild, a prvog važnog saradnika, Šona Parkera - Džastin Timberlejk, koji je zbog ove uloge bio na dijeti, smatrajući da će tako izgledati mlađe. Zanimljivo je da blizance Kamerona i Tajlera Vinklvos tumači Armi Hamer. Zapravo, jedan maneken je poslužio tokom snimanja, a kasnijom digitalnom animacijom njegova glava zamenjena je Hamerovom.

Foto: Promo

Ova biografska filmska priča počinje u jesen 2003, kada je jedne večeri student Harvarda i genijalni stručnjak za programiranje Mark Zuckenberg seo za svoj računar s idejom da napravi platformu za internu komunikaciju među studentima. To što je nastalo u njegovoj sobi, ubzo je postala globalna društvena mreža, a mladi programer najmlađi milijarder u istoriji. Međutim, novcem se ne može baš sve kupiti, pa njegov privatan život upada u krizu usled emotivnih i zakonskih komplikacija.

Foto: Promo

Ne propustite biografsku dramu “Društvena mreža” večeras u 23.00 na Pink Movies. Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Društvena mreža (Social network) | 2010.

#Facebook

#Film

#Klik Tv

#Mark Zuckerberg | Mark Cukenberg

#Oskar

#Televizija Pink

'