AKTUELNO

Politički triler “Snouden” (2016) večeras u 20.00 na Pink Premium

Trostruki oskarovac Oliver Stoun bio je inspirisan jednim od najkontroverznijih ličnosti 21. veka, Edvardom Snoudenom, pa je sa scenaristom Kjeranom Ficdžeraldom iskoristio roman "Vreme hobotnice" Anatolija Kučerene, ruskog advokata koji zastupa Snoudena u Moskvi, i 2016. svetu predstavio, po njegovim rečima - priču baziranu na ličnom i političkom razvoju ovog mladog čoveka. Film “Snouden” (eng. Snowden) prikazuje TV Pink Premium večeras u 20 sati.

Foto: Promo

Foto: Promo

Stoun se pre početka realizacije ovog filma, tri puta susreo sa Snoudenom u Moskvi, a kada su završili scenario, on i Ficdžerald su ponovo posetili čoveka odgovornog za najdublji sigurnosni proboj u obaveštajnoj istoriji SAD. Nakon nekoliko tehničkih ispravki, dobili su njegov blagoslov. Zbog sigurnosti, scenario su pisali na računaru bez Internet veze, a tokom snimanja komunicirali su pismenim putem, preko papira.

Foto: Promo

Prema rečima Ficdžeralda, srž Snoudenove priče leži u njegovoj transformaciji od poslušnog sina koji prati vojnu tradiciju svoje porodice do čoveka koji je počinio, kako neki kažu, najveću izdaju u američkoj istoriji, kada se suprostavio instituciji kojoj se zakleo da će je štititi, obelodanivši neke njene tajne. Stoun je od početka želeo mladog američkog glumca Džozefa Gordona Levita u nosećoj ulozi, a njegov izbor pohvalili su i Snoudenovi roditelji, koji su prisustvovali snimanju nekih scena.

Foto: Promo

Biografska priča o konzervativnom mladom patrioti, koji je želeo da se kao član elitnih Specijalnih snaga bori u Iraku, ali je posle nesreće na obuci morao da zaboravi na vojsku i posveti se karijeri u Centralnoj obaveštajnoj agenici (CIA), a kasnije i u Nacionalnoj sigurnosnoj agenciji (NSA), razvija se od momenta kada daje otkaz 2013. godine. Pre toga, on je brižljivo sakupljao tajna dokumenata američke Vlade o zloupotrebama položaja i odneo ih u Hongkong da ih preda novinarima. Za sobom je ostavio karijeru, ali i dugogodišnju devojku Lindzi Mils.

Foto: Promo

U ostalim ulogama su: Šajlin Vudli, Melisao Leo, Zakari Kvinto, Tom Vilkinson, Nikolas Kejdž i drugi.

Ne propustite politički triler “Snouden” večeras u 20.00 na Pink Premium. Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Edvard Snouden

#Film

#Klik Tv

#Oliver Stoun

#Pink Premium

#Snouden (Snowden) | 2016.

#Televizija Pink

'