AKTUELNO

...kao što glasi mudar citat Dositeja Obradovića: "Knjige, braćo, knjige, a ne zvona i praporci"!

Kako saznaje ekipa emisije "Kontravizija" autora i voditelja Lava Pajkića, opozicija zamera predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer nije podigao spomenik Jovanu Cvijiću usred Studentskog parka! Naime, predsednik je gotovo kategorički odbio da podigne spomenik srpskom naučniku, iako on tu već stoji od 1994. godine.

Oni koji su protiv politike predsednika Vučiće i koji su se zadesili u Studentskom parku, baš ispred spomenika Cvijiću, rekli su za kamere "Kontravizije" da je "skandalozno da naučnik poput Jovana Cvijića nema svoj spomenik".

Ovo su samo neki od komentara koji će vas istovremeno i nasmejati i rastužiti:

Pa, može mu se, predsednik je!
Nemam komentar, ali protivim se svemu što je Vučić odbio, a protivnik sam i njegove vlasti. Cvijić je sigurno zaslužio da mu se podigne spomenik i to u centru Beograda ili, recimo, u Studentskom parku. Zaslužio je barem toliko.

Foto: TV Pink

Spomenik bi mogao biti u Studentskom parku, u kontekstu obrazovanja i studenata. Studentski park bi bio pravo mesto, jer bi se Cvijić priključio Pančiću, Dositeju... Zaslužio je da se nađe pored trojice velikana čiji su spomenici već u Studentskom parku.

Foto: TV Pink

Podigao bih mu spomenik ovde ili, recimo, u Botaničkoj bašti.

Foto: TV Pink

Ovde u parku bilo bi idealno mesto za spomenik Jovanu Cvijiću.

Foto: TV Pink

Podsećamo one koji ne znaju, a kojih je, na sreću, malo: spomenik Jovanu Cvijiću otkriven je 1994. godine na prostoru Studentskog parka, a pored skulpture ovog velikana, tu su i spomenici Josifu Pančiću i Dositeju Obradoviću.

Foto: TV Pink

Celu ovonedeljnu epizodu emisije "Kontravizija" pogledajte u nastavku:

#Kontravizija

#anketa

'