AKTUELNO

Avantura “Povratnik” (2015) večeras od 22.00 na Pink Premium

Inspirisan istinitim događajem, brutalno realan, nominovan za čak 12 Oskara - akcioni avanturistički film “Povratnik” (eng. The Revenant) u režiji višestrukog oskarovca, Meksikanca Alehandra Gonzalesa Injaritua, sa Leonardom di Kaprijom u glavnoj ulozi, na programu Pink Premium je večeras od 22 sata.

Foto: Promo

Nalik vrhunskom dokumentarcu, ovaj film je nastao na osnovu istoimenog romana Majkla Punkea iz 2002. godine, koji je opisao epsku avanturu istraživača Hjua Glasa, napadnutog od strane medveda tokom jedne ekspedicije u 19. veku. Još pre objavljivanja romana pojavilo se interesovanje za film, a prvo je Semjuel L. Džekson planiran za glavnu rolu, pa Kristijan Bejl, ali režiseri su odustajali, sve dok se u avgustu 2011. nije pojavio Injaritu. Snimanje u nepreglednim prostranstvima Kanade, Amerike, Meksika i Argentine, počelo je u oktobru 2014, a završilo se u augustu naredne godine.

Foto: Promo

Reditelj je insistirao na autentičnosti svih kadrova i bio je uporan da ne upotrebljava računarsku grafiku u filmu, pa su se mnogi posle gledanja pitali da li je i medved u filmu pravi. Nije! Dvojica kaskadera su nosili kostim, a kompjuterskom animacijom je taj napad doveden do savršenstva.

Foto: Promo

Dikaprio je slušao sve savete reditelja, ozbiljno se pripremio za ulogu i nije se libio da skoči u zaleđenu reku, da doživljava hipotermiju, da se uvlači u telo mrtve životinje i jede sirovo meso.

Sirova džigerica bizona svakako nije jedna od mojih omiljenih poslastica – izjavio je Dikaprio. - Kada budete gledali film, videćete moju reakciju, jer ju je Alehandro zadržao. Ona će vam sve reći. Bilo je refleksno.

Toliki trud bio je nagrađen – Leonardo i Alehando su osvojli Oskara, a film je, od 12 nominacija, ovenčan i Oskarom za najbolje dostignuće u kinematografiji. I Tom Hardi je bio nominovan za najboljeg sporednog glumca, a u ostalim ulogama su: Vil Polter, Donal Glison, Kristofer Džoner i drugi.

Foto: Promo

Film prati legendarnog istraživača Hjua Glasa, koga je u ekspediciji po netaknutoj američkoj divljini brutalno napao medved, a članovi njegovog tima su ga ostavili da umre. Pokušavajući da preživi, Glas doživljava nezamislivu tugu kao i izdaju od strane svog prijatelja Džona Ficdžeralda. Čista volja i ljubav prema porodici pokretali su ga da preživi surovu zimu u neumornoj potrazi za opstankom i spasenjem.

Foto: Promo

Ne propustite nagrađivanu avanturu “Povratnik ” večeras u 22.00 na PINK PREMIUM. Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Film

#Klik Tv

#Leonardo Dikaprio | Leonardo DiCaprio

#Oskar

#Pink Premium

#Povratnik (The Revenant) | 2015.

#Televizija Pink

'