AKTUELNO

Akcija “Bornov ultimatum” (2007) večeras u 22 sata na Pink Premium

Treći deo filmskog serijala o čoveku koji je izgubio svoj identitet, a tumači ga oskarovac Met Dejmon, gledamo u filmu “Bornov ultimatum” (Bourne Ultimatum, 2007) večeras od 22 sata na Pink Premium. Uzbudljivu priču, koja se delomično temelji na romanu Roberta Ludluma, režirao je Pol Gringras, koji potpisuje i drugi deo, “Bornova nadmoć” iz 2004. Film je sniman u Velikoj Britaniji, Španiji, Nemačkoj, Americi i Maroku. Eksterne scene nije bilo lako snimiti, pa se u kadrovima sa londonske železničke Vaterlou stanice vide prolaznici koji gledaju i prstom pokazuju u pravcu kamere, dok su stanovnici u Tangeru na severu Maroka bili besni jer ih nisu upozorili da će zbog snimanja zatvoriti jedan od najprometnijih kvartova.

Foto: Promo

Priča o Bornu počela je 2002. godine filmom “Bornov identitet”, pa su usledila još dva dela sa Metom Dejmonom. U četvrom filmu iz 2012. glavni glumac je Džeremi Rener, dok se Dejmon i reditelj Gringras ponovo vraćaju ovom liku 2016. godine u filmu “Džejson Born”. Međutim, samo je ostvarenje koje vam večeras prikazujemo osvojilo prestižne filmske nagrade, među kojima i tri Oskara.

Foto: Promo

Filmski znalci su ovu franšizu poredili sa “Terminatorom”, dok još nije bio snimljem “Džejson Born”, te su povezali sličnosti: četiri filma, tri reditelja, glavni glumac u prva tri se nije pojavio u četvrtom, a samo jedan je osvojio Oscare, dok ostali nisu bili ni u nominaciji. Još jedna stvar povezuje sve nastavke (osim četvrtog), a to je numera "Extreme Ways", koju je za potrebe filma komponovao američki muzičar Mobi, poznat po elektronskoj muzici koju stvara.

Foto: Promo

U ovoj uzbudljivoj akciji, u kojoj se glavni junak – obučeni ubica Džejson Born, ni jednom nije nasmejao, pratimo njegova nastojanja da otkrije svoju prošlost, a jedino čega se seća jeste činjenica da je njegova devojka ubijena. Putujući preko Moskve, Pariza i Londona, do Tangera i Njujorka, on nastavlja svoju potragu za pravim Džejsonom Bornom, sve vreme pokušavajući da izbegne policiju, federalne agente i agente Interpola koji ga imaju na nišanu.

Foto: Promo

Glumačkoj ekipi iz prethodnih nastavaka koju čine Džulija Stajls i Džoan Alen, pridružuju se i Dejvid Stredern i Padi Konsidajn.

Ne propustite akciju “Bornov ultimatum” večeras u 22.00 na PINK PREMIUM. Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Bornov ultimatum (2007)

#Film

#Klik Tv

#Met Dejmon

#Pink Premium

#Televizija Pink

'