AKTUELNO

Špageti vestern “Đangova osveta” (2012) od 22 sata na Pink Premium

Spoj brutalnog nasilja i humora, uz dopadljive dijaloge i jaku poruku, odličje su filmova koje kao scenarista i reditelj potpisuje Kventin Tarantino, ma o kakvom da se žanru radi, a upravo to je postigao i 2012. sa špageti-vesternom “Đangova osveta” (eng. Django Unchained), koji je na programu Pink Premium večeras od 22 sata. Tarantino ga je snimao duže od bilo kog prethodnog ostavrenja, čak 130 dana, ali mu je ovaj film doneo i najveću zaradu - na uloženih 100 miliona dolara inkasirao je 425 miliona. Bila bi ta cifra još veća da u Kini nije skinut sa bioskopskih repertoara već prvog dana od prikazivanja, iako je reditelj za njihovo tržište izbacio pojedine scene, od 2 sata i 45 minuta koliko film traje. “Đango” mu je doneo i drugog Oskara - za najbolji scenario, od pet nominacija koliko je imao (osvojio je dva).

Foto: Promo

I ovoga puta Tarantino je precizno podelio uloge, te se u naslovnoj roli, prvi put u vesternu, pojavio oskarovac Džejmi Foks. Druga velika muška uloga pripala je austrijsko-nemačkom glumcu Kristofu Valcu, koga je upravo Tarantino 2009. lansirao u Holivud sa filmom “Prokletnici”, a u oba slučaja Valc je nagrađen Oskarom.

Foto: Promo

Maestralan je i Leonardo di Kaprio u ovom filmu, dok Semjuel L. Džekson, iako u maloj ulozi, dominira kadrom kad god se pojavi. Tu su i Don Džonson i Keri Vašington. U kameo ulozi se pojavljuje Franko Nero, kao omaž njegovom Đangu iz 1966. koji ga je proslavio, i naravno – sam Kventin Tarantino.

Foto: Promo

Priča je smeštena na jug Amerike, dve godine pre početka Građanskog rata. Na početku upoznajemo dr Kinga Šulca, nemačkog stomatologa koji radi kao lovac na glave. On kupuje roba Đanga, jer samo on zna da identifikuje grupu okrutnih ubica, koje Šulc traži. Mežutim, ubrzo Đango počinje da uči zanat od Šulca, pa zajedno odlaze u Misisipi kako bi oslobodili Đangovu ženu Brumhildu.

Foto: Promo

Ona je na imanju nemilosrdnog vlasnika plantaža Kelvina Kendija, koji odbija saradnju, pa će se Đango naći uvučen u borbu za sopstveni život i život svoje žene, ali će mu se otvoriti i mogućnost slatke osvete...

Ne propustite špageti-vestern “Đangova osveta” večeras u 22.00 na PINK PREMIUM. Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Django Unchained (2012)

#Džejmi Foks

#Film

#Kventin Tarantino

#Leonardo Dikaprio | Leonardo DiCaprio

#Oskar

#Pink Premium

#Qventin Tarantino

#Semjuel El Džekson

#Televizija Pink

#Đangova osveta (2012)

'