AKTUELNO

Drama “Ti nisi ti” iz 2014. godine večeras u 23.00 na TV Pink

Tragičnu priču sa jako izraženom porukom o pravom prijateljstvu i vrednostima, koje često zaboravljamo, napisao je Džordan Roberts, a reditelj Džordž Volf je od nje 2014. stvorio dirljivu dramu “Ti nisi ti” (eng. You’re Not You), koju TV Pink prikazuje večeras u 23 sata. Dvostruka oskarovka Hilari Svong i mlada glumica Ejmi Rosam nose ovu priču, a u ostalim ulogama su: Džoš Duamel, Džulijen MekMejhom, Eli Lerter, Loreta Divajn, Erni Hadson, Frensis Fišer i drugi.

Foto: Promo

Film za cilj ima podizanje svesti o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi (ALS), poznatoj i kao Lu Gerigova bolest, pa je nakon premijere, tokom jula i avgusta 2014. godine, organizovan globalni “ledeni izazov” kojim je prikupljan novac za klinička ispitivanja ove retke i vrlo teške neurološke bolesti i za pomoć pacijentima koji od nje pate. U izazovu je učestvovala i Hilari Svong. Da umetnost može da menja društvo i okolinu, dokaz je i podatak da je otac glumice Ejmi Rosam, sa kojim nije bila u kontaktu, pozvao ćerku nakon što je odgledao film i saopštio joj da boluje od kancera.

Foto: Promo

Na početku priče upoznajemo mladi bračni par, uspešnu pijanistkinju Kejt i Ivana, koji žive skladno i srećno, ali vrlo brzo Kejt dobija lekarsku dijagnozu i saznaje da boluje od amiotrofične lateralne skleroze. Njen muž pokušava da nađe nekoga ko bi se brinuo o njoj, pa tako upoznaju Bek, razuzdanu studentkinju i rokerku u duši, kojoj je život haotičan i bez planova za budućnost.

Foto: Promo

Kejt vidi nešto posebno u Bek, uprkos protivljenju njenog supruga, nakon čega pristaje da je angažuje. Baš u tom periodu Kejtin brak sa Ivanom kreće nizbrdo, pa dve žene počinju da se oslanjaju jedna na drugu na neobičan, a ponekad i svađalački i surovo iskren odnos. Dok pedantna i tvrdoglava Kejt iskaljuje svoj bes na spontanoj Bek, pa i obrnuto, obe žene shvataju da žale za nečim, istražuju novu teritoriju i šire svoje ideje o tome šta zapravo žele od života.

Foto: Promo

Ne propustite dramu “Ti nisi ti” večeras u 23 sata na TV Pink.Autor: J. P.

#Film

#Hilari Svong

#Televizija Pink

#Ti nisi ti (You’re Not You) | 2014.

'