AKTUELNO

Pogledajte fotografije studija koje ostavljaju bez daha!

"Žikina šarenica" ove subote je u Pećincima gde smo se upoznali sa znamenitostima, istorijom i čuli interesantne priče iz ovog kraja. Uz zvuke najbolje muzike i goste koji su nam ulepšali jutro, preselili smo se u Šimanovce, gde je za gledaoce Televizije Pink predstavljen najveći kompleks studija na Balkanu.

Foto: TV Pink

Ekipa emisije "Žikina šarenica" zavirila je u najveći kompleks filmskih studija u ovom delu Evrope. PFI studios nalaze se u Šimanovcima i baš tu nastaju Vaše omiljene serije, emisije i filmovi koji se emituju na Televiziji Pink.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Srpski Holivud koji sadrži osam operativnih studija, još dva su u izgradnji, a kompleks je podignut 2006. godine.

Prema rečima direktora PFI studios Igora Turčinovića, ovaj kompleks može se smatrati naslednikom onoga što je prošlog veka bio Avala Film na Košutnjaku.

Foto: TV Pink

- Imamo osam operativnih studija i dva u izgradnji, što nas čini najozbiljnijim igračem u ovom delu Evrope. Hrvatska, Bosna i Crna Gora nemaju nijedan ovakav kompleks, a mi smo se mapirali kao kvalitetan filmski grad - kaže Turčinović.

Studio 2 je, kaže, najveći studio. Ima 1.800 kvadrata, visok je 16 metara, ima tri galerije i prilagođen je za snimanje u bilo kakvim vremenskim uslovima.

Foto: TV Pink

U PFI studijima 2009. godine sniman je film u produkciji Lika Besona. Ovaj vrlo zahtevan i ozbiljan projekat pokrenuo je "lavinu" i otada nijedan studio u okviru kompleksa u Šimanovcima nije prestajao sa radom.

Prodefilovala su imena poput Selme Hajek, Mike Hakinena, sera Bena Kingslija i ostale svetske zvezde. U studijima se, osim velikih formata Televizije Pink, snimaju i reklame, filmove i zasigurno smo najuticajniji u regionu u tom domenu - rekla je PR Maša Vujović.

TV Pink, kako ističe, ponovo počinje da radi na igranom programu, a ove godine je sve krenulo od Radoša Bajića i "Šifre Despot".

- Nastavljamo i sa filmskim programom, ali znaćete više od septembra - rekla je Vujović za gledaoce "Žikine šarenice".

U okviru studija su i apartmani, šminkernice, kancelarije za potrebe produkcije i slično.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Šetajući kroz studio u kojem se snimaju omiljene "Pinkove zvezdice", od septembra se očekuje emitovanje nove, pete sezone, a audicije su u toku.

Foto: TV Pink

- Ovde su, osim nas, snimali i prvi format koji je prodat u više od deset zemalja sveta. Prvi su došli hrvatski RTL koji već drugu godinu zaredom snimaju "RTL-ove zvijezdice", a od skoro je tu i slovenačka "Planet TV" - rekla je PR Vujović.

Zadruga, svakako najveći projekat prethodne sezone, nagrađena je za najbolju produkciju i inovativnost, a od septembra gledaoce očekuje barem tri puta veći prostor na kojem će se snimati nastavak rijalitija koji je oborio sve rekorde gledanosti.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

#žikina šarenica

'