AKTUELNO

Biografska drama “Čaplin” noćas u 00.30 na TV Pink

Kada je imao samo pet godina izašao je na binu i zapevao umesto majke koja je usled nervnog sloma usred nastupa ostala bez glasa, i od tada, pa sve do smrti, Čarli Čaplin (1889-1977) je ostao pred publikom i postao prva zvezda sedme umetnosti. Biografska drama “Čaplin” (eng. Chaplin) iz 1992, koja je noćas u 00.30 na TV Pink, opisuje njegov trnovit put od mladog engleskog glumca do najveće zvezde Holivuda. Jedan od najkreativnijih i najuticajnijih osoba u eri nemog filma u svojim ostvarenjima je nastupao kao glumac, reditelj, scenarista, producent, pa čak i kompozitor, a karijera mu je trajala punih 65 godina.

Foto: Promo

Reditelj Ričard Atenboro, ovenčan 1983. sa dva Oskara za biografski film “Gandi”, okupio je izvanrednu filmsku ekipu. U legendarni kostim, koji čine uski kaput, prevelike pantalone, polucilindar, nekoliko brojeva veće cipele i štap, uskočio je Robert Dauni Mlađi. Kada ga je u njemu prvi put videla Džeraldina Čaplin, jedna od Čarlijevih ćerki, koja takođe igra u filmu, ostala je zatečena njihovom sličnošću da je jedva došla do reči. U ostalim ulogama su: Entoni Hopkins, Penelop En Miler, Den Ejkrojd, Mariza Tomei, Kevin Klajn, Mila Jovović, Dajana Lejn, Džejms Vuds i mnogi drugi.

Foto: Promo

Film govori o problemima, kontroverznom životu i mnogobrojnim emotivnim vezama majstora komedije Čarlija Čaplina. Priča počinje kada je sa "Kiston" kompanijom, koja je organizovala pozorišne predstave, otišao iz Engleske u Ameriku i snimio svoja prva ostvarenja. Čaplinov karakter je i do danas ostao njegov zaštitni znak, zahvaljujući kojem je postao prva filmska zvezda u svetu.

Foto: Promo

Ipak, dok su njegovi likovi na ekranu izazivali smeh, Čaplin je život proveo konstantno progonjen osećanjima gubitka.

Foto: Promo

Ne propustite biografsku dramu “Čaplin“, noćas u 01.30 na TV Pink.

Autor: J. P.

#Film

#Robert Downey Junior

#Televizija Pink

#Čaplin (Chaplin) | 1992.

'