AKTUELNO

Naučno-fantastična akcija “Derdevil” večeras na Pink 2 u 22.30

Specijalni efekti, scene borbi i neprekidna akcija obeležje su filma “Derdevil” (eng. Daredevil), koji je prvi put ekranizovao jednog od najpopularnijih Marvelovih strip junaka. Autor stripa, koji se prvi put pojavio u aprilu 1964. godine, napisao je Sten Li, a nacrtao ga je Bil Everet, uz doprinos Džeka Kirbija pri dizajniranju Derdevilovog kostima.

Foto: Promo

Ovaj naučno-fantastični akcioni triler iz 2003, koji je na Pink 2 večeras u 22.30, u režiji Marka Stivena Džonsona, prati advokat na strani zakona, koji se pretvara u porotnika, sudiju i izvršioca kazni, a tu dvostruku ulogu izneo je dvostruki oskarovac Ben Aflek. U ostalim ulogama su: Dženifer Garner, Kolin Farel, Majkl Klark Dankan, Džon Favro...

Foto: Promo

Na početku priče upoznajemo advokata Metjua Murdoka, kome je još dok je bio dečak ubijen otac, pa je čitav život i karijeru posvetio pronalaženju i privođenju ubice pred lice pravde. A onda mu se dogodila nesreća – udario ga je kamion koji je prevozio opasan otpad. Murdok je tada oslepeo, ali mu je radioaktivni teret koji je prevozio kamion podari “radarska” čula, koji mu je omogućio da postane Derdevil - borac protiv kriminala i onih zločinaca koji nekako ne uspeju da izmaknu ruci pravde.

Foto: Promo

Derdevilov zakleti neprijatelj je Kingpin, koji želi da ga makne sa svog puta, pa zapošljava Bolzaja, super-atentatora. Derdevil upoznaje Elektru Načios, koja je takođe na Kingpinovoj listi za odstrel i zaljubljuje se u nju, što mu daje dodatni motiv za borbu.

Foto: Promo

Ne propustite akciju “Derdevil” večeras u 22.30 na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Ben Aflek

#Derdevil (Daredevil) | 2003.

#Film

#Kolin Farel

#Pink 2

#Televizija Pink

'