AKTUELNO

Akcija “Čovek sa gvozdenim pesnicama” večeras u 20h na Pink 2

Jedan od najznačajnijih hip-hopera današnjice, Robert Ficdžerald Digs, poznatiji kao RZA, vođa grupe “Vu-Tang Klan”, osmelio se 2012. da napiše scenario, režira i tumači glavnu ulogu u raskošnoj epskoj akciji “Čovek sa gvozdenim pesnicama” (eng. Man with the iron fists), koje je večeras u 20 časova na Pink 2.

Foto: Promo

RZA je rođen 1969. godine u Bruklinu, hip-hop karijeru je započeo kasnih osamdesetih, a čuveni bend je oformio 1992, sa rođakom pod nadimkom GZA i prijateljem Ol’ drti bastardom, sa kojima je već imao bend. Grupu i album su nazvali po kung-fu filmu “Shaolin and Wu-Tang”. Nakon velikog muzičkog uspeha, RZA je imao još nekoliko solo projekata, a 1999. se prvi put okrenuo komponovanjem muzike za filmove, počevši od ostvarenja Džima Džarmuša “Ghost Dog: The Way of the Samurai”. Za muziku za dva filma Kventina Tarantina “Kil Bil” dobio je mnoštvo pohvala i dve nagrade.

Foto: Promo

“Čovek sa gvozdenim pesnicama” je njegov prvi kompletno autorski film. Zabranjen je za osobe mlađe od 17 godina bez pratnje starijih (rejting R), zbog krvavog nasilja, eksplicitnog seksa, vulgarnog jezika i upotreba droga. Glavni junaci su RZA, Rasel Krou i Lusi Liu.

Foto: Promo

Priča se odvija u Kini, 19. veka. U selu, gde živi nekoliko zaraćenih klanova, lokalni kovač je napravio smrtonosno oružje s namerom da njime kupi slobodu svoje voljene Lejdi Silk i da zajedno napuste selo. Međutim, pored lokalnih ratova, u selo po blago dolazi i grupa ratnika i ubica, pa skromni kovač pokušava da odbrani sebe i ostale meštane.

Foto: Promo

Ne propustite epsku akciju “Čovek sa gvozdenim pesnicama” večeras u 20 časova na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Pink 2

#Rasel Krou

#Televizija Pink

'