AKTUELNO

Biografska drama “Sudbina u njenim rukama” večeras u 20 sati na Pink 2

Američka biografska drama iz 1998. godine – “Sudbina u njenim rukama” (eng. Destiny of her own = Dangerous beauty) u režiji Maršala Herskovica, na Pink 2 je večeras u 20 sati. Priča se temelji na romanu “The Honest Courtesan”, u kome je Margaret Rosental 1992. opisala život jedne od najpoznatijih kurtizana 16. veka, Veronike Franko (1546-1591), koja je imala veliki uticaj na političku elitu, bila je pesnikinja, ali je od heroja grada postala meta crkvene inkvizicije. Čuvenu kurtizanu u filmu tumači Ketrin MekKormak (pošto je Dru Barimor odbila ulogu), a glavne muške likove tumače Rufus Sevel i Oliver Plat.

Foto: Promo

Priča se odvija u Veneciji, svetskoj prestolnici hedonizma, 1583. godine. Veza Veronike Franko sa mladim i zgodnim Markom Venierom dovedena je na stranputicu. Marko nju voli, ali njena majka Paola je siromašna i nema mogućnosti da plati miraz dostojan Markove bogate i politički uticajne porodice. Zato se on iz političkih razloga ženi drugom ženom, što Veroniku tera na osvetu.

Foto: Promo

Na majčin nagovor, koja se i sama svojevremeno bavila tim poslom, Veronika odlučuje da postane kurtizana i uskoro postaje miljenica venecijanske elite. Njena draž je, pored fizičkog izgleda, i to što je načitana i obdarena pesničkim talentom. Nakon što je njene usluge u ratu sa Turcima iskoristila i venecijanska diplomatija, Veronika se nalazi na vrhuncu moći. Ali kada Veneciju pogodi kuga, inkvizicija je optužuje za veštičarenje...

Foto: Promo

Ne propustite biografsku dramu “Sudbina u njenim rukama” večeras u 20.00 na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Pink 2

#Sudbina u njenim rukama | 1998.

#Televizija Pink

'