AKTUELNO

Al Paćino i Endi Garsija u remek-delu Frensisa Forda Kopole, kome su 1991. godine umakle sve nagrade

Maestralna filmska trilogija reditelja Frensisa Forda Kopole završila se 1990. godine ostvarenjem “Kum 3” (Godfather, Part III), koje je na programu Pink 2 večeras u 20 časova. Zaokruživši priču o mafijaškoj porodici Korleone, Kopola je stvorio filmsko remek-delo, a ni treći nastavak nije ništa manje dobrih kritika pobrao, međutim, od sedam nominacija za Oskara i isto toliko za Glatni globus, umakle su mu sve nagrade.

Foto: Promo

U glavnoj ulozi ponovo je Al Paćino, a u priču je ušao i Endi Garsija, što mu je donelo nominaciju za Oskara. Reditelj je jednu od glavnih uloga dao ćerki Sofiji Kopola, koja se još kao beba, 1972, pojavila na krštenju kojim je završen prvi deo, pa je dve godine kasnije statirala u nastavku, dok u ovoj priči ima jednu od nosećih rola. Njoj je ta uloga donela negativne kritike, nakon čeka je odlučila da ostane iza kamere i bavi se režijom i pisanjem. U ostalim ulogama su: Dajan Kiton, Talija Šajr, Džoe Mantenja, Bridžet Fonda, Džordž Hamilton, Eli Volac...

Foto: Promo

Treći deo sage, dotiče se stvarnih istorijskih događaja - misteriozne smrti pape Ivana Pavla prvog i vatikanskog bankarskog skandala iz 1981. i 1982, koji su dovedeni u vezu sa porodicom Korleone.

Foto: Promo

Priča počinje 1979. u Njujorku, klasičnim porodičnim okupljanjem, dvadesetak godina nakon što je Majkl Korleone naredio ubistvo svog brata. Tu upoznajemo Majklovu već odraslu decu – Entonija, koji želi da bude operski pevač i kloni se porodičnih "poslova", i Meri, odanu ocu. Iako je Meri tatina mezimica, on se protivi njenoj vezi sa rođakom Vinsentom Manćinijem, Sonijevim sinom, koji čeka priliku da postane sledeći don, sa svim žarom i zanesenošću kakvu je nekad posedovao ne samo njegov otac, već i Majkl.

Foto: Promo

Paralelno sa pričom o porodičnim odnosima, pratimo i Majklove napore da se iskupi za prljavu prošlost, pokušavajući da legalizuje neke svoje poslove. Međutim, to nailazi na otpor nekih drugih "porodica" koje žele deo svog kolača...

Ne propustite filmsko remek-delo “Kum 3” večeras u 20 časova na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Al Paćino

#Endi Garsija

#Film

#Kum 3 (Godfather | Part III) | 1990.

#Pink 2

#Sofija Kopola

#Televizija Pink

'