AKTUELNO

Kevin Kostner, Šon Koneri, Robert de Niro, Endi Garsija i Čarls Martin Smit u nagrađivanom filmu Brajana de Palme iz 1987. godine

Agent američkog Biroa za prohibiciju, Eliot Nes, zapisivao je tridesetih godina prošlog veka napore njega i kolega da uspostave prohibiciju i uhapse najvećeg tadašnjeg mafijaša Ala Kaponea, a na osnovu tih zapisa nastao je i ovaj čuveni film iz 1987. godine – “Nedodirljivi” (eng. Untouchables), koji je večeras u 22 sata na Pink 2. Priču je za scenario adaptirao Dejvid Memet, muziku je pisao legendarni Eni Morikone, a reditelj Brajan De Palma je izabrao vrhunsku ekipu za glavne uloge – Kevin Kostner kao Eliot Nes, Robert de Niro kao Al Kapone, i Šon Koneri, koji je za ulogu irsko-američkog policajca čvrste ruke Džimija Malouna ovenčan Oskarom i Zlatnim globusom.

Foto: Promo

Priča se odvija u Čikagu dvadesetih godina prošlog veka, u vreme prohibicije, kada je Ustav SAD zabranjivao proizvodnju, transport i prodaju alkoholnih pića. Korupcija je prisutna u svim slojevima društva. Gradom vlada mafijaški bos Al Kapone.

Foto: Promo

U takvoj atmosferi zadatak agenta Eliota Nesa izgleda nemoguć – da uspostavi prohibiciju i uhapsi Ala Kaponea, koji, između ostalog, kontroliše i policiju. Nes upoznaje policajca Džimija Malouna, veterana koji ima reputaciju kao časnog čoveka, ali koji ga upozorava da će lov na Kaponea pokrenuti rat. Ipak, Nes ne posustaje i okuplja profesionalan tim ljudi koji će mu pomoći. Tu su Džordž Stoun, mladi kadet sa akademije, i iskusni agent Oskar Volas.

Foto: Promo

Njihova zajednička misija započinje otkrivanjem skladišta gde Al Kapone krije pošiljke viskija iz Kanade, a zatim kreću na kanadsku granicu da presretnu kamione koji prevoze alkohol... Međutim, njihov trud nikako ne može da urodi plodom jer Kapone ima svoje ljude i među policajcima i među sudijama...

Foto: Promo

U ostalim ulogama su: Čarls Martin Smit, Patriša Klarkson, Bili Drago, Ričard Bradford...

Ne propustite legendarni krimić “Nedodirljivi” večeras u 22 sata na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Brajan de Palma

#Film

#Kevin Kostner

#Nedodirljivi (Untouchables) | 1987.

#Oskar

#Pink 2

#Robert de Niro

#Televizija Pink

#Šon Koneri

'