AKTUELNO

Ukoliko im ne obnove dom, Centar za socijalni rad će se pobrinuti o sedmoro dece Stankovića

Jaka je zima za nama, mnogo snegova i “debelih” minusa, a baš tih dana je ekipa humanog TV serijala “Kuća od srca” bila sa devetočlanom porodicom Stanković, kojoj je neophodna rekonstrukcija doma. Upoznali smo ih prethodnog utorka, a ovog, od 22 sata na TV Pink, pratimo ih u neizvesnoj borbi sa vremenskim (ne)prilikama.

E, ako ti nećeš da radiš, nemoj da radiš – ljutito je rekao Žarko Lazić Jeleni Matijašević, na šta se ona okrenula i otišla iz dvorišta Stankovića, dok je sedmoro dece netremice posmatralo njihovu raspravu.

Foto: Printscreen Youtube

Zbog dece se sve i radi, jer uslovi u kojima žive nisu adekvatni, pa su im iz Centra za socijalni rad poručili da ih mogu ponovo odvesti, a boravak u Domu već je ostavio duboke traume Stankovićima. Naime, njihov otac Vitomir se posle smrti rođenog brata odao alkoholu, pa je majka Nedeljka, na rubu egzistencije, odlučila da njihovi potomci budu u Domu, dok se ne steknu bolji uslovi za život. Prodali su stan, preselili se u trošnu kuću, porodica je ponovo na okupu, ali treba im pomoć.

Foto: Printscreen Youtube

Foto: Printscreen Youtube

Baš zato su se Žarko i Jelena svađali – on je pošto-poto želeo da započnu radove i obnove kuću, dok je Jelena brinula za zdravlje porodice. Dok je Žarko tešio Vitomira da su mu deca u toplom i udobnom, Jelena je sa njima zatekla potpuno drugačiju situaciju u privremenom domu, gde je trebalo da sačekaju okončanje radova.

Foto: Printscreen Youtube

Ovde nema grejanja – konstatovala je voditeljka. – Zašto mi iz one kuće vas premeštamo u ovu? Nemate u čemu da skuvate, nemate na šta da se grejete, nemate na čemu da spavate. Ja zaista mislim da je glupo da više trošimo vreme drugim porodicama na vas. Rekli smo vam da neće biti lako, i evo, videli ste da nije lako.

Foto: Printscreen Youtube

Suze su se zasijale u očima najmlađih Stankovića.

Foto: Printscreen Youtube

Da li je ovo veliki neuspeh za serijal “Kuća od srca”, videćete ukoliko i ovog utorka budete od 22 sata uz TV Pink.

Pink RS

#Jelena Matijašević

#Kuća od srca

#Televizija Pink

#emisija

#Žarko Lazić

'