AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu danas prelistavamo sa Bojanom Bilbijom, urednikom političke rubrike u dnevnom listu "Politika", Milanom Jovanovićem, koordinatorom medijske mreže Antidot i Lukom Mičetom, novinarom.

Od izbora Advokatskoj komori Beograd prošlo je godinu dana, a i dalje se ne zna ko se nalazi na njenom čelu. Sporenja oko legalnosti i legitimnosti između advokata okupljenih oko Jugoslava Tintora i Vladimira Gajića, koji se obojica potpisuju kao predsednici Advokatske komore Beograd i dalje traju, a da li će se i kada će se rešiti ova apsurdna situacija, tema je o kojoj ćemo danas razgovarati sa advokatima Aleksandrom Cvejićem, Dragoslavom Ljubičanovićem, Ivanom Simićem i Slavkom Jelovcem.

Šta će biti prvi zadatak Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja, da li će se slediti italijanska metodologija u pronalaženju uzročno posledične veze između osiromašenog uranijuma i porasta broja obolelih od raka,šta je unevorzilo Zapad pa uranijum nazivaju eliksirom života i kako je Srbija i kakvom municijom ubijana 78 dana pitamo jutros vojno političkog analitičara i komentatora Miroslava Lazanskog.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Da li promocija kulturne scene Kosova može doprineti trajnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine,koju poruku nosi „Mirdita,dobar dan“, kome smeta „mirdita“, a kome „dobar dan“ i zašto će SRS pokušati da spreči održavanje ovog festivala 30.maja? O tome razgovaramo sa poslanikom SRS-a Miljanom Damnjanovićem i član Predsedništva LDP-a Đorđom Žujovićem.

U nedelju 20. maja na stadionu Voždovca biće održan veliki humanitrani meč pod nazivom "Zajedno za život" u kojem će snage odmeriti najveće fudbalske, glumačke i pevače zvezde u Srbiji. Kome je namenjen novac od ove utakmice i ko će biti bolji na terenu umetnici ili fudbaleri, reći će nam golman Ivica Kralj, glumac Nikola Glišić i Jovan Simić, osnivač Humanitarne organizacije "Zajedno za život".

Mađioničari Piksi i Zeka pokazaće nam neki od njihovih sjajnih trikova.

U rubrici Hit jutra ugostićemo Danijela Đurića i Nikolu Burovca koji će nam predstaviti njihovu pesmu "Habiba".

#Miroslav Lazanski

#Novo jutro

'