AKTUELNO

Ako ne obnove kuću, sedmoro dece porodice Stanković se vraća u dom

Sa teškom sudbinom porodice Stanković upoznaju nas od utorka u 22.00 na TV Pink voditeljski par Žarko Lazić i Jelena Matijašević u novom ciklusu TV serijala „Kuća od srca“.

Bračni par Stanković, Vitomir i Nedeljka, su za 21 godinu braka dobili sedmoro dece. Njihovi uslovi života nikada nisu bili idealni, ali jedan tragičan slučaj doveo ih je na rub egzistencije. Naime, o sedmoro dece se, pored roditelja, mnogo brinuo i Vitomirov rođeni brat, ali sudbina mu nije dala mirnu starost. Kada je dočekao penziju i poželeo da se još više posveti porodici, on je preminuo. To je pokrenulo niz nemilih događaja koji su pratili Stankoviće.

Foto: RTV Pink

Foto: RTV Pink

Od tog trenutka počinju problemi sa tatom, jer nije znao za granicu kada počne da pije alkohol – priča najstariji sin Stankovića, koji priznaje da je oduvek imao bolji odnos sa stricem, nego sa ocem.

Foto: RTV Pink

Vitomir ništa ne poriče, ali tvrdi da se ne seća šta je činio u alkoholisanom stanju, a što je rezultiralo oduzimanjem dece od strane Centra za socijalni rad. Zbog njegovog nekontrolisanog ponašanja oni su završili u domu.

Prvi dan kada sam došao u dom dobio sam batine, 15 ljudi me je šutiralo, tamo je dobrodošlica takva - otkriva sin.

Pored Vitomirovog odvikavanja od alkohola, još jedan od uslova da povrate decu bio je i novi dom za mnogočlanu porodicu Stanković. Nesrećna majka Nedeljka je želela da što pre vrati decu uza se, pa je prodala stan u kome su živeli i brže-bolje kupila kuću, koja jeste prostranija, ali nije funkcionalna.

Foto: RTV Pink

Zbog loših uslova ugroženo im je zdravlje ali i budućnost, jer će Centar za socijalni rad ponovo oduzeti decu i vratiti ih u neki dom, ukoliko ne dobiju bolje uslove za život.

Foto: RTV Pink

Da li „Kuća od srca“ i u zimskim uslovima može da pomogne da porodica Stanković ostane na okupu u svom novom domu, saznaćemo od utorka 15. maja od 22.00 samo na TV Pink!

Pink.rs

#Jelena Matijašević

#Kuća od srca

#Televizija Pink

#emisija

#Žarko Lazić

'