AKTUELNO

Reportaža o noćnom klubu “Džilis” bila je inspiracija reditelju Džejmu Bridžisu za scenario

Inspiraciju za film “Gradski kauboj” (eng. Urban Cowboy) iz 1980. godine, koji je večeras u 20 časova na Pinku 2, scenarista i reditelj Džejms Bridžiz našao je u reportaži o radnicima u noćnom lokalu “Džilis”, novinara Arona Lejtama, objavljenoj u magazinu „Esquire”. Zajedno su napisali scenario, a Bridžiz je glavne role poverio tada mladim glumcima - Džonu Travolti i Debri Vinger. U ostalim ulogama su Skot Glen, Beri Korbin, Džejms Gemon...

Foto: Promo

Priča počinje kada teksaški provincijalac Bad Dejvis dođe u Hjuston i zaposli se preko strica Boba kao fizički radnik na industrijskom postrojenju. Posao je težak, a najbolje mesto za odmor i zabavu je noćni lokal “Džilis”, gde se okupljaju radnici i devojke željne provoda. Tu već druge večeri Bad upoznaje zgodnu Sisi, zaljubljuju se i nakon nekoliko dana se venčavaju.

Foto: Promo

Srećni mladenci odlaze na rodeo gde primećuju robijaša Vesa, koji jaše na biku, a nakon nekoliko dana on izlazi na uslovnu slobodu i dolazi u “Džilis”, u kome je instaliran električni bik. Kako je Sisi odmah “bacila oko” na Vesa, Bad prema njemu oseća antipatiju.

Foto: Promo

Problemi nastaju kada Sisi počne da provodi previše vremena sa bivšim robijašem, pa će takmičenje u jahanju električnog bika za Bada biti prilika da spasi brak.

Ne propustite čuvenu dramu “Gradski kauboj” večeras u 20 časova na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Debra Vinger

#Džon Travolta

#Film

#Gradski kauboj

#Pink 2

#Televizija Pink

'