AKTUELNO

Dok Olimpijske igre pamtimo po sportskim rezultatima koji su ostvareni, minhenska iz 1972. godine ostala je upamćena po neviđenoj tragediji, koju je Stiven Spilberg 2005. pretočio u film “Minhen”.

Drama “Minhen” (eng. "Munich") iz 2005. godine, koja na programu večeras u 20h na Pink 2, u režiji Stivena Spilberga, bila je u nominaciji za pet Oskara, a u glavnim ulogama su Erik Bana, Danijel Krejg, Kjaran Hinds, Matje Kasovic, Džefri Raš i mnogi drugi. Snimljena je prema istinitom događaju koji se odigrao 1972. godine kada je teroristička organizacija Crni septembar ubila 11 izraelskih sportista tokom Olimpijskih igara 1972. godine u Minhenu. Slavni režiser nam opisuje šta se dogodilo posle.

Foto: www.imdb.com

Nakon tragedije na Olimpijskim igrama 1972. u Minhenu gde je ubijeno 11 izraelskih sportista, premijerka Golda Meir odobrila je super tajnu operaciju čiji je cilj bio pronaći i eliminisati sve odgovorne. Izraelski vrh u Švajcarskoj okuplja petočlanu ekipu na čelu s Avnerom, nižim operativcem Mosada, čiji je otac bio ratni heroj.

Foto: www.imdb.com

Uprkos poteškoćama na početku i velikim troškovima, Avner i njegovi saradnici ipak uspevaju da pronađu i ubiju nekoliko palestinskih terorista u Evropi i Libanu.

Foto: www.imdb.com

Međutim, oni sve češće nailaze na situacije koje ne mogu da razumeju. Osim što stalno moraju da budu na oprezu zbog agenata CIA i KGB, ne mogu u potpunosti da veruju ni svojim šefovima, koji ih izgleda koriste za ubistva ljudi koji sa Minhenom nemaju nikakve veze. Javljaju se sumnje i pitanja, a odanost se polako topi...

Foto: www.imdb.com

Ne propustite napetu dramu “Minhen” večeras u 20h na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE.Autor: J. P.

#Film

#Minhen

#Pink 2

#Stiven Spilberg

#Televizija Pink

'