AKTUELNO

Večeras gledaoce TV Pink širom regiona očekuje premijera serije "Šifra Despot".

Vikend-serija "Šifra Despot", ambiciozni projekat autora najgledanijeg domaćeg serijskog programa Radoša Bajića, počinje sa emitovanjem večeras u 21 čas na TV Pink.

"Šifra Despot" je elegična socijalna komedija naravi i mentaliteta, smeštena u ambijent metropole, ali podjednako i u autentičnih srpskih predgrađa, varošica, gradova, sela i zaselaka. Ne napuštajući ni jednog trenutka životne vratolomije glavnog junaka serije, pomalo nespretnog i taličnog, ali veoma talentovanog kompjuterskog programera Despota Despotovića, kojeg igra mladi glumac Đorđe Marković, serija će u tematskom, vizuelnom i socijalnom smislu oslikati vreme u kom živimo.

Foto: Promo

Nastojanje glavnog lika da preživi i da obezbedi sopstvenu egzistenciju kao jedini zaposleni u svojoj softverskoj kući "Despot & Co", u svakoj od 45 epizoda prve sezone, vodiće njega i gledaoce serije na najrazličitije lokacije i socijalne sredine - na farmu ćuraka, u fitnes centar, bolnice, fabrike, advokatske kancelarije, u nevladine organizacije, političke partije, staračke domove, sportske klubove, kladionice, banke, škole plesa, modne salone i mnoga druga mesta - što predstavlja izvanredan dramaturški i scenaristički okvir za razvoj komediografskih odnosa, kojim će pored društveno odgovorih tema, koje će serija tretirati, gledaoci biti u prilici da se zabave, relaksiraju uz zdrav i nepatvoreni humor na temljima srpskog mentaliteta - koji autor Radoš Bajić izvanredno dobro poznaje.

Foto: Promo

U prvoj epizodi, pod nazivom "Sima Solucija", koja će večeras premijerno biti prikazana na kanalima TV Pink u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, gledaoci će upoznati glavne junake, Despota Despotovića kog tumači Đorđe Marković, njegove roditelje Rumenku i Životu Despotović, koje igraju Branka Šelić i Rale Milenković, kao i Despotovu devojku Milenu, koju igra Tamara Krcunović.

Foto: Promo

Pored njih, u prvoj epizodi će se pojaviti i Dubravko Jovanović u ulozi Sime Solucije i Mikica Petronijević u ulozi Đore Komine.

U seriji će se pojaviti još mnogo kako legendarnih, tako i mladih, neafirmisanih glumaca, a Olga Odanović, Radoš Bajić, Mihajlo Janketić, Lidija Vukićević, Branislav Lečić, Katarina Gojković, Dubravko Jovanović, Marijana Mićić, Sofija Rajović, Iva Štrljić, Ivan Bosiljčić, Nenad Heraković, Mikica Petronijević, Nedeljko Bajić, Nikola Džamić, Suzana Mančić, Miroljub Trošić Đoda, Dejan Tončić, Saša Pilipović, Aleksandar Filimonović, Marko Gvero, Vlada Aleksić, Radoje Čupić, Vladan Živković, Olja Lević, Danica Maksimović, Zinaida Dedakin, Nela Mihailović, Danica Todorović, Milija Vuković, Milan Kalinić, Anastasia Mandić, Isidora Minić, Mirko Babić, Helena Petrović i Nada Macanković samo su neka od imena.

Režiju vikend-serije "Šifra Despot" potpisuju Radoš Bajić i Dejan Zečević, dok su saradnici na scenariju Maja Todorović i reditelj Milan Konjević. Direktor fotografije je Predrag Jočić, a izvršni producenti i direktori projekta su Nedeljko Bajić i Jelena Bajić-Jočić.

Ne propustite da premijerno pogledate prvu epizodu vikend-serije "Šifra Despot" večeras od 21 čas samo na TV Pink!

Autor: M. Đurović

#Branka Šelić

#Ljiljana Stjepanović

#Radoslav Milenković

#Radoš Bajić

#Tamara Krcunović

#Televizija Pink

#serija

#Đorđe Marković

#Šifra Despot

'