AKTUELNO

Proslavljeni srpski glumac Radoslav Milenković dobio je ulogu Despotovog oca, Živote Despotovića, i ne krije zadovoljstvo ovim Radoševim ostvarenjem.

Vikend-serija "Šifra Despot", autora igranog serijskog programa koji beleži veliku gledanost, Radoša Bajića, večeras počinje sa emitovanjem u 21 čas na TV Pink. Doživljaje Despota Despotovića publika u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, pratiće svakog petka, subote i nedelje u 21 čas na TV Pink.

Pored Đorđa Markovića, koji igra Despota Despotovića, u glavnim ulogama su se našli i Tamara Krcunović, Radoslav Milenković, Branka Šelić i Ljljana Stjepanović.

Proslavljeni srpski glumac Radoslav Milenković dobio je ulogu Despotovog oca, Živote Despotovića i ne krije zadovoljstvo ovim Radoševim ostvarenjem.

Život u svom izvornom obliku, bez ulepšavanja, istovremeno i komična i prepuna razumevanja i empatije za socijalnu nevolju glavnih junaka suočenih sa svetom onakvim kakav zaista jeste. Istovremenost apsurda i najdubljih i najplemenitijih osećanja, komplementarnost najvažnijih egzistencijalnih pitanja sa trenutnim reakcijama na izazove koje postavlja pred junake stvarnost. I, ponajviše, duboka ljudskost kao temelj opstanka, kao uslov nade i vere da život ima smisla. To je serija "Šifra Despot" za mene - rekao je Milenković o ovom projektu na samom početku našeg razgovora.

Foto: Promo

Radoslav se tokom višemesečnog snimanja potpuno saživeo sa likom Živote, te je sada pokušao da ga približi publici.

U seriji igram Životu Despotovića, penzionisanog pukovnika JNA. Aktivni učesnik raspada Jugoslavije i svega u šta je verovao, suočen sa svim društvenim metastazama u krahu jednog sveta i razaranju sistema vrednosti na kome je vaspitavan, Života, još u glavi i srcu oficir, otac i muž, pronalazi u sebi snagu i volju da se bori za svoju porodicu i da u svakoj prilici po svaku cenu brani ono u šta veruje: porodicu, red i rad. Ovaj mali čovek u stalnom je sukobu i nesporazumu sa silnicima i Golijatima - ne pristajući da bude gubitnik, on se ne miri se sa novim, brutalnim, duboko neljudskim sistemom vrednosti usprostavljenim u decenijama. Svu svoju snagu, Života Despotović koristi u toj neravnopravnoj borbi za preživljavanje i spasavanje onoga što je i u bedi najvažnije - porodica - objašnjava poznati glumac.

Foto: Promo

Ovo nije prvi put da Radoslav sarađuje sa Radošem Bajićem i rediteljem Dejanom Zečevićem, ali mu je ovaj projekat posebno značajan.

Sa Radošem i Dejanom već sam sarađivao na više projekata i zahvalan sam im na poverenju koje mi ukazuju pozivom da budem u njihovim projektima. Takvo poverenje ima za posledicu radost zajedničkog stvaranja koje postaje više od egzekucije i realizacije scenarija. Zaigrani, bodreći jedne druge, nastojimo da inspirišemo jedni druge, i otkrivamo zajedno nove slojeve scenarija i likova - kaže Milenković i dodaje:
Sa producentskom kućom 'Contrast Studios' imam zaista izvrsnu saradnju, imao sam lepu ulogu u filmu "Led" Jelene Bajić-Jočić. Sa uzajamnim poverenjem, svaka naša saradnja bila je istinsko zadovoljstvo i u profesionalnom i u ljudskom smislu. Ulogom Živote Despotovića u "Šifri Despot" naša se saradnja razvija i produbljuje i verujem da će i ovog puta, na obostrano zadovoljstvo, biti krunisana dobrim reakcijama publike.

Foto: Promo

S obirom na to da su snimali od 20. septembra gotovo bez dana pauze, Rale je podelio utiske sa snimanja.

Proces snimanja počeli smo poslednjeg dana leta 2017. godine, a sada smo već pred prolećem 2018. godine. Puno je utisaka... Radost rada koju delim sa ekipom u vrlo složenim uslovima, daje nam krila da izdržimo sve izazove i da u dobroj volji i kreativnoj snazi sačekamo sud publike - rekao je za kraj Radoslav.

Foto: Promo

Pored Radoslava Milenkovića, Đorđa Markovića, Tamare Krcunović, Branke Šelić i Ljiljane Stjepanović, koji čine glavnu postavku, publika će u seriji "Šifra Despot" gledati još gotovo 220 sjajnih glumaca.

Premijerno emitovanje vikend-serije "Šifra Despot" zakazano je za večeras od 21 čas samo na TV Pink!

Autor: M. Đurović

#Branka Šelić

#Ljiljana Stjepanović

#Radoslav Milenković

#Radoš Bajić

#Tamara Krcunović

#Televizija Pink

#serija

#Đorđe Marković

#Šifra Despot

'