AKTUELNO

Glumac je pričao o radu na seriji "Šifra Despot", ali i o tome kako je upisao Fakultet dramskih umetnosti.

Publiku u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini još samo tri dana deli do početka emitovanja vikend-serije "Šifra Despot", autora najgledanijeg igranog serijskog programa, Radoša Bajića. Prva epizoda biće premijerno prikazana 16. februara u 21 čas na TV Pink i od tada će gledaoci avanture kompjuterskog programera Despota Despotovića pratiti svakog petka, subote i nedelje.

Kao što je već poznato, glavnu ulogu u ovom ostvarenju dobio je mladi glumac Đorđe Marković, za kog je sam Radoš rekao da je njegovo veliko otkriće.

Foto: Promo

U jučerašnjem izdanju emisije "Premijera-Vikend specijal" gledaocim su imali priliku da vide razgovor novinarke Katarine Nikolić sa Đorđem, kada je otkrio ne samo detalje o ulozi Despota Despotovića u vikend-seriji "Šifra Despot", već i o svojim glumačkim počecima.

Foto: Printscreen Youtube

- Potreba za ovim poslom je postojala još od uveseljavanja rodbine u mom selu u Hercegovini i Loznici, gde sam rođen. Počelo je sa imitacijama, što opet ne mora da znači ništa, ali u mom slučaju, to je bio prvi korak ka glumi - objasnio je Đorđe i iskoristio priliku da oda počast preminulom glumcu Nebojši Glogovcu.

- Ja sam glumu završio u klasi profesora Vladimira Jeftovića, kao i pokojni Nebojša Glogovac, koga ne mogu, a da ne pomenem kada pričam o glumi. Želim da izrazim saučešće njegovoj porodici i nadam se da nikada nećemo prestati da ga spominjemo - rekao je Đorđe.

Foto: Printscreen Youtube

Mladi glumac otkrio je da je prvobitno upisao Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, da bi potom otišao na prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti, za koji se na kraju i opredelio.

Ja sam bio u klasi sa Mihajlom Laptoševićem, Viktorom Savićem, Ivan Đorđević, Katarina Marković, Borka Tomović, Ivanom Nikolić, Marinom Vodeničar i Janom Milić, i to je bila jedna četvorogodišnja avantura. Mi smo imali prijemni u septembru, a ja sam u junu upisao odsek za srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu. Porodična kuća u Loznici je uvek bila puna knjiga i otac nas je uvek usmeravao da čitamo i da držimo do tradicije. Ali posle tog prijemnog u septembru, odlučio sam se za indeks Fakulteta dramskih umetnosti - ispričao je Đorđe.

Foto: Promo

Nakon kastinga koji je trajao nekoliko meseci, ekipa producentske kuće na čelu sa Radošem Bajićem, odlučila je da glavna uloga pripadne upravo Đorđu.

- Bilo je tri-četiri kruga kastinga, i da sam na njihovom mestu, iz ove perspektivem ja bih možda i duže birao, jer su to veliki napori, veliki zahtevi da se svaki dan na snimanje dođe spreman i mentalno sposoban da se to sve iznese. Snimamo od 20. septembra i sad je bezmalo pet meseci kako smo u toj priči, do kraja snimanja će biti gotovo sedam meseci, tako da je to jedan vojnički staž. Hvala im što su se opredelili za mene, mislim da smo dobar spoj. Radoš je rekao da je srećan spoj, i mislim da zaista jeste - objasnio je Marković i dodao:

- Ovaj lik će biti dečak iz komšiluka, ne znam koliko će biti miljenik devojaka, ali kao što je rekao Radoš, mame i bake će ga voleti. Depspot je jedan fin momak koji se u međuvremenu transformiše i svašta se dešava sa njim, prolazi kroz razna iskušenja. Videćemo na kraju da li će pobediti ili ne, i u kom smislu.

Foto: Promo

Pored Đorđa Markovića, glavne uloge u vikend-seriji "Šifra Despot" tumače Tamara Krcunović, Branka Šelić, Radoslav Milenković i Ljiljana Stjepanović, dok će se kroz epizode, kojih će u prvoj sezoni biti 45, smenjivati brojni sprski glumci poput Olge Odanović, Lidije Vukićević, Marijana Mićić, Danice Maksimović, Branislava Lečića, Aleksandra Srećkovića Kubure, Borisa Milivojevića, Dubravka Jovanovića, Mihajla Janketića i mnogi drugi.

Premijerno emitovanje vikend-serije "Šifra Despot" zakazano je za 16. februar u 21 čas na programima TV Pink širom regiona. Sve novosti sa snimanja pratite na Instagram stranici klikom OVDE ili na Facebook stranici klikom OVDE.

Autor: M. Đ.

#Premijera-Vikend specijal

#Radoš Bajić

#Televizija Pink

#emisija

#glumac

#Đorđe Marković

#Šifra Despot

'