AKTUELNO

Ovog sjajnog turskog glumca gledaćete u novoj turskoj seriji koja ostavlja bez daha.

Arifa Erkina, osamdesetdvogodišnjeg turskog glumca, od ponedeljka, 20. novembra, od 20 časova, gledaoci TV Pink će moći da vide u najgledanijoj turskoj seriji svih vremena, "Zavet".

Ovog proslavljenog turskog glumca publika je gledala u maestralnoj ulozi Mehmed-paše Sokolovića u istorijskom spektaklu "Sulejman Veličanstveni", koji se prikazivao na TV Pink, a u seriji "Zavet" igra veoma zanimljivu ulogu.

Foto: Printscreen Youtube

Naime, Arif se u seriji "Zavet" pojavljuje u ulozi Mustafe Zahira, dede glavnog junaka, Sejita Zahira. Mustafa je osnivač "Zahir Tas" radionice, najstarije klesarske radionice u Kapadokiji. On je čovek koji poštuje tradiciju i vrednosti, ali je veoma privržen porodici, zbog čega ga Sejit gleda kao oca.

Foto: Printscreen Youtube

Kako će Mustafa prihvatiti činjenicu da je Sejit pomogao Zuhre da pobegne od venčanja sa moćnim Fikretom Karakajom i time prekršio sva tradicionalna načela, saznaćete u novoj seriji "Zavet", koja počinje sa emitovanjem 20. novembra na TV Pink.

Foto: Promo

Inače, osim što se bavi glumom, Arif je i priznati turski arihtekta i muzičar. Završio je arhitekturu na istanbulskom Tehničkom univerzitetu, a muzičko obrazovanje dobio je na državnoj Akademiji za operu i balet. Radio je kao solista, ali i u orkestru na istanbulskom radiju. Zajedno sa nekolicinom glumaca osnovao je pozorišnu trupu, da bi nedugo zatim sa još četvoro kolega osnovao "Pozorište prijatelja". Takođe, stvarao je i pozorišnu muziku za brojne predstave.

Arifa ćete u ulozi Mustafe Zahira gledati u seriji "Zavet" koja je oborila sve rekorde u Turskoj, a koja počinje sa emitovanjem u ponedeljak, 20. novembra, od 20 časova, samo na TV Pink!

Autor: M. Đ.

#Arif Erkin

#Televizija Pink

#Zavet | Çoban Yıldızı

#serija

'