AKTUELNO

Ne propustite da u emisiji Svitanje saznate sve najvažnije informacije.

U Svitanju sa sa rukovodiocem regionalnog predstavništva za Balkan NVO "Ruska humanitarna misija" Branimirom Nešićem razgovaramo o potpisanom Memorandumu o saradnji na realizaciji humanitarnih i dobrotvornih programa. Prema tom Memorandumu, "Ruska humanitarna misija" u saradnji sa Vladinom Kancelarijom za KiM pomagaće ubuduće srpski narod u Pokrajini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne pomoći.

Dalibor Pešić docent Saobraćajnog fakulteta u Beogradu će nam reći koje su to dobre strane novog Zakona o saobraćaju i da li nekad razlika u brzinu od 20 ili 30 kilometara na čas može da nam spase život. Čućemo i zašto je Ikea povukla svoj promotivni sport i time pokazala društveni odgovornost.

Sa gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stoiljković razgovaramo o događaju koji je uznemirio javnost, kada je dvoje dece ostavljeno na ulici u Mirjevu bez ikakvog nadžora i naravno o tome kako u takvim slučajevima postupa Centar za socijalni rad, kako su sada ova deca i kakva je njihova dalja sudbina.

Gost Naslovnih strana biće Tamara Marić iz Srpskog telegrafa, a u rubrici Konkretno sa Jelenom Zajeganović Jakovljević iz UNICEF-a i nadom Lazić iz Udurženja Porodično gnezdo, razgovaramo o zaključcima nedavno održane konferencije Svaki trenutak je važan, na kojoj se raspravljalo o pravilnom razvoju dece u prvih 1000 dana života. Stručnjaci kažu da su ovi dani ključni u njihovom odrastanju, a potrebno je svim roditeljima i svoj deci obezbediti uslove za razvoj.

#Emisija Svitanje

#Televizija Pink

'