AKTUELNO

Ne propustite da u emisiji Svitanje saznate sve najvažnije informacije.

U Svitanju pričamo o tome kako protiče turistička sezona, na šta se najčešće žale turisti i koje su to pritužbe opravdane. Takođe, saznaćemo kakav epilog je moguć u slučaju putinika koji su nedavno do Grčkog ostrva Evija, putovali više od 35 sati. Naš gost biće direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA.

Takđje ovog jutra u goste nam dolazi pomoćnik načelnika sektora za vanredne situacije Goran Nikolić sa kojim ćemo pričati o sve učestalijim požarima kod nas. Čučete i savete kako da se zaštitite u slučujaju požara, ali i koji su najčešći uzroci nekontrolisanih vatrenih stihija.

Državna sekretarka u Ministarstvu telekomunikacija Tatjana Matić reći će nam zašto je povezivanje škola sa Akademskom mrežom od velikog značaja i kakvu korist će od ovoga imati đaci, ali i sami nastavnici.

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić reći će nam kakva je sutiacija kada je u pitanju stalni smeštaj izbeglih osoba tokom ratova devedesetih na ovim prostorima, ali i zbog čega je Gardijan Srbiju naveo kao primer kako se treba ponašati prema migrantima.

Gost Naslovnih strana biće politički analitičar Dragomir Anđelković, a u rubrici Konkretno sa predsednikom Prekršajnog suda Milanom Marinovićem pričaćemo o tome koliko je prijava podneto protiv roditelja zbog nevakcinisanja dece, na osnovu čega se pokreću ovakve prijave, ali i o tome da li građani treba da se plaše prelaska granice ukoliko imaju neplaćene kazne.

#Emisija Svitanje

#Televizija Pink

'