AKTUELNO

Ne propustite da u emisiji Svitanje saznate sve najvažnije informacije.

U Svitanju pričamo o tome kako unaprediti predškolsko obrazovanje i zašto samo polovina mališana u Srbiji ide u vrtić. Naš gost je Tanja Ranković iz UNICEF-a.

Takođe, saznaćemo šta je to moderno obrazovanje i zašto je važno da nove tehnologije uvrstimo u školski sistem.

O podizanju nataliteta u Srbiji, o tome koliko je uspeh to što je u ovoj godini u 19 gradova u Srbiji rođeno 1.000 beba više nego prošle godine i na koji način možemo da utičemo na podmlađivanje nacije, razgovaramo sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku Slavicom Đukić Dejanović.

Gost Naslovnih strana biće Miroslav Čučković predsednik opštine Obrenovac, a sa ginekologom doktorm Jovanom Milojević pričaćemo o značaju preventivnih pregleda i o predstojećem festivalu zdravlja.

Čućete zašto je od ključnog značaja da čuvamo prirodne resurse i kakav značaj ima Nedelja energije koja će biti održana u Beogradu.

U rubrici Konkretno pričamo o upraviteljima zgrada, o njihovim nadležnostima, obavezama , ali i načinu na koji se kandidati obučavaju za ovaj posao. Gost je Mirjana Kovačević direktor sektora za edukaciju PKS-a.

Budite se uz Svitanje

#Emisija Svitanje

'