AKTUELNO

Mladog glumca gledaćete uskoro u istorijskoj seriji "Crveni mesec".

Igrana istorijska serija koju za ovu jesen s ponosom najavljuje TV Pink za 25 godina neprikosnovenog vođstva među komercijalnim emiterima, "Crveni mesec", počela je da dobija svoje obličje, glumci su ušli u likove, gradi se uzbudljiva radnja.

Ekipa predvođena rediteljem Romanom Majetićem požrtvovano radi da postigne obećani kontinuitet, i da od septembra pred gledaocima bude 120 uzbudljivih epizoda, a atmosfera koju na setu vlada to i nagoveštava. Uprkos visokim letnjim temeperaturama, Ivana Zablaćanskog zatekli smo u vojničkoj uniformi, sa oficirskom kapom, koji ističe da mu, kada je reč o poslu, ništa nije teško.

Bože moj, podnosi se sve za glumu. Imamo klimu u studiju, u enterijeru, tamo se rashlađujemo. Verujem da tim vojnicima u uniformama, kao ni našoj vojsci danas, nije prijatno, ali to je posao - s osmehom kaže Ivan.

Ivanov posao u ovoj seriji, koja se odvija u periodu od 1912. do 1915. u Kraljevini Srbiji, jeste da nam prenese lik jednog od pomoćnika čuvenog oficira i obaveštajca Dragutina Dimitrijevića Apisa.

Igram mladog srpskog oficira Stefana Kalinića. On je Apisova desna ruka, Crnorukaš, donekle negativan lik, ali kao i svaki drugi vojnik ima i svoje kvalitete i mane. Branim ga, u svakom slučaju. On nije istorisjka ličnost, verovatno neko njemu sličan jeste postojao, ali ne pod tim imenom i prezimenom, što mi daje mogućnost da pravim svoju priču i da ga sam osmislim - upoznao nas je Ivan sa svojim likom.

Foto: Pink.rs/Milica Đ

Za svog direktnog partnera, Slavišu Čurovića koji tumači Apisa, sa kojim je već sarađivao, Ivan ima samo reči hvale, tvrdeći da je odličan partner i da na setu drži sve konce u svojim rukama, pa može uvek da se osloni na njega.

Zadovoljan je i ostalim kolegama, ali i veličinom projekta i grandioznom scenografijom, što do sada, kako tvrdi, nikada nije video. Ipak, zbog ove serije mladi Zablaćanski je morao da uči neke vojničke veštine, a tu je pronašao i novu ljubav.

Naučio sam da jašem. Idem na jahanje,to je nešto novo što mi je ova serija donela i mnogo mi prija. Konji su divne životinje i nastaviću time da se posvećujem i nakon snimanja ove serije. To je možda moj novi hobi ili nova ljubav, ko zna! Odlazak van grada, da se opusti čovek i razgovara sa životinjama. A što se tiče pucanja, za sada sam ispalio samo jedan hitac, dakle, nisam pucao, a nadam se da hoću, ali tu mi ne treba priprema jer sam to već radio na nekim serijama, a i uvek je tu neko ko je zadužen da nas uputi kako treba da izgleda scena - objašnjava glumac.

Kad je već pomenuo ljubav, pitali smo Ivana da li je u liku mladog srpskog oficira snimao i takve scene.

Za sada, nisam. Postoji jedna devojka koja privlači pažnju, ali to je nešto što će se tek kasnije otvarati, pa ne smem da otkrivam, ima vremena, biće zanimljivo, svakako - otkriva nam Ivan za kraj.

Kako je Ivan otelotvorio Crnorukaša Stefana Kalinića, kako će se njegov lik razvijati i koliko će uticati na glavni rok priče, saznaćemo u najzahtevnijem projektu TV Pink, seriji "Crveni mesec", čije je emitovanje zakazano za drugu polovinu septembra.

Autor: J. P.

#Crveni mesec

#Ivan Zablaćanski

#RTV Pink

#Televizija Pink

#glumac

'