AKTUELNO

Budite uz Novo jutro televizije Pink i saznajte sve aktuelne informacije na jednom mestu!

U naredna tri sata gledaćete:

- Štampu danas prelistavaju Branko Radun, analitičar i Ratko Femić, urednik političke rubrike u dnevnom listu "Kurir".

- Tzv. Kosovska skupština održaće sutra vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će razmatrati situaciju u kojoj žive Albanci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, a najavljeno je i usvajanje rezolucija o pomoći stanovništvu u tim opštinama. Da li prištinske vlasti na ovaj način pokušavaju da prikriju humanitarnu katastrofu koja preti Srbima na severu Kosova, tema je za Milovana Drecuna, predsednika skupštinskog Odbora za KiM i Demu Berišu predsednika Matice Alabanaca u Srbiji.

- Da li su Harp postrojenja kriva za vremenske nepogode koje poslednjih dana pogađaju Srbiju, na koji način Harp utiče na promenu klime i da li je tačno da su ova postrojenja opasnija od nuklearnih silosa, tema je o kojoj razgovaramo sa gostima dr Drakom Trifunovićem, stručnjakom za bezbednost i Tomislavom Kresovićem, političkim analitičarom i publicistom.

- O šteti koju je prethodnih dana prouzrokovala kiša u Beogradu, radovima koji se trenutno izvode u srpskoj prestonici, rokovima za njihov završetak, ali i drugim važnim temama ovog jutra razgovaramo sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem.

- Dani "Šilopajske panorame" naziv je pete kulturno turističke manifestacije koja će u Šilopaju biti održana od 19. do 21. jula biti održana. A šta će sve biti organizovano tokom trajanja ove manifestacije reći će nam Dragan Marijanović, predsednik Udruženja za održivi razvoj sela "Ssilopajska panorama", Zoran Dmitrović, šef Orkestra braće Dmitrović i kraljica narodne muzike Lepa Lukić.

#Novo jutro

#najava

'