AKTUELNO

Na najgledanijoj komercijalnoj televiziji u Srbiji, Televiziji Pink, Živorad Žika Nikolić i njegovi gosti pružaju vam tri sata uživanja.

Čuveni karavan “Žikina šarenica” ovog vikenda, 15. i 16. juna, se zaustavlja u Sopotu i Gornjoj Trepči, a na programu TV Pink je od 10 do 13 sati. Autoru i voditelju Živoradu Žiki Nikoliću prošlonedeljni incident na snimanju emisije nimalo nije ublažio entuzijazam kojim kreira program, pa je i za ovu - 1420. emisiju u nizu, uz koleginicu Anu Šupić, pripremio sijaset zanimljivih priloga i tema za razgovore sa gostima.

Iz Sopota se u nedelju karavan “Žikina šarenica” seli u Moravički okrug, u čačansko naselje Gornja Trepča, u čuvenu Atomsku banju. Uz prilog o ovom kraju, emisija počinje razgovorom Žike Nikolića sa Borivojem Jakovljevićem, vlasnikom Atomske banje i Milunom Todorovićem, gradonačelnikom Čačka, a biće tu i Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije tog grada.

Znameniti Čačani će pričati svoja ineteresantna životna iskustva, a među njima je tekstopisac Atanasije Savić, dobitnik nagrade za životno delo Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije za 415 registrovanih pesama, među kojima su “Svirajte noćas samo za nju” (Toma Zdravković), “Ovo malo duše” (Zorica Brunclik), “Jedna lasta ne čini proleće” (Šaban Šaulić). Neke od njih u emisiji izvodi Radiša Urošević. Čuveni košarakaš Partizana – Uroš Tripković, takođe ima zanimljivu priču kako je parket zamenio livadom, a loptu borovnicama. Od Dragana Arsića, direktora Kulturnog Centra Gornji Milanovac saznajemo kakve su manifestacije pred nama, a od lokalnih preduzetnika i privrednika šta sve krije ovaj kraj i gde možemo provesti prijatan vikend ili godišnji odmor.

Sve razgovore u otvorenom studiju prožimaće prilozi zabeleženi u ovom kraju, od auto-puta, preko aerodroma, do lepota Ovčarsko-kablarske klisure i Gornjeg Milanovca, kao i muzički gosti, među kojima će o dugoj tradiciji KUD “Abrašević” iz Čačka govoriti Dragiša Gavrilović Cvijo, umetnički rukovodilac i Srećko Vuković, predsednik UO.

#žikina šarenica

'