AKTUELNO

Vlasnik TV Pink juče je posetio dvorac Dunđerski gde se snima najveći serijski projekat ikada viđen na našim prostorima!

Snimanje najzahtevnijeg Pinkovog projekta "Crveni mesec", idejnih tvoraca Željka Mitrovića i Romana Majetića, uveliko je u toku, a serija će se od sredine septembra emitovati u prajmtajmu na TV Pink. Pored toga što je u Pinkovom kompleksu filmskih studija na gotovo 6.000 m2 eksterijera izgrađena rekonstrukcija velelepne palate hotela Moskva, Beli dvor, jedna cela avenija i nekoliko gradskih ulica, sa svim fasadama, objektima i istorijskim detaljima za potrebe serije "Crveni mesec", ova istorijska drama snimaće se i na lokacijama širom Srbije.

Prva takva lokacija je dvorac porodice Dunđerski u mestu Kulpin, koji je 1812. godine podigla porodica Stratimirović. Vlasnik ovog dvorca bio je Lazar Dunđerski, najbogatiji Srbin u Vojvodini i otac čuvene Lenke Dunđerski, muze našeg pesnika Laze Kostića. Danas, 207 godina od izgradnje, na ovoj lokaciji snima se najzahtevniji projekat TV Pink.

Foto: Pink.rs/ P. N.

Set serije "Crveni mesec" juče je posetio i Željko Mitrović, koji je sa Romanom pratio proces snimanja, obišao dvorac Dunđerski i družio se sa ekipom.

Danas sam obišao zapravo dve lokacije, bio sam prvo u Šimanovcima gde sam obišao prvu ekipu, a sada sam došao u ovaj velelepni ambijent, u dvorac Lazara Dunđerskog, koji se nekako u istorijskom kontekstu uklopio u ono što smo hteli sa porodicom Baumen, čija je ćerka Sofija Baumen jedan od glavnih aktera naše priče, a igra je Ivana - rekao je Željko.

Planirano je da se 120 epizoda serije "Crveni mesec" snimi za najviše 180 dana, a mnogi znalci iz ove industrije bili su skeptični. Međutim, Željko već sada najavljuje da će ih razuveriti i da će ekipa uspeti da snimi sve u zadatom roku.

Prezadovoljan sam pre svega dinamikom koju smo uspeli da postignemo - u proseku snimamo 22 scene na trenutno dve lokacije, što znači da za jedan i po dan uspevamo da snimimo jednu epizodu, što opet znači da ćemo 120 epizoda snimiti za 160 ili 180 dana najviše. Svi poznavaoci produkcije bili su sigurni da to ne možemo da izvedemo, kladio sam se na tri različita mesta i evo već sada mogu da im nagovestim da ću dobiti sve tri opklade. Veoma sam ponosan, jer je ovo jedan izuzeatan podvig u oblasti kinematografije. Podela je savršena, glumci veoma dobro igraju uloge koje su im dodeljene. Po svim kategorijama sam veoma zadovoljan - rekao je vlasnik TV Pink.

Foto: Pink.rs/Milica Đ

Kako imaju zadati rok, ekipa neumorno snima, pa ih čak ni seoski vašar povodom Spasovdana nije sprečio da snimaju zadate scene.

Ova pauza u kojoj ja dajem intervju je zbog seoskog vašara koji nam se uselio u seriju, ušao nam je na set praktično (smeh). Ali pošto je to, koliko sam razumeo seoska slava, moramo imati poštovanje prema tome, tako da nam nekoliko sati neće napraviti veliku štetu - rekao je Željko.

Glumačka ekipa, na čelu sa scenaristom i rediteljem Romanom Majetićem, neumorno radi već nekoliko dana u ovom bajkovitom dvorcu, a na ovoj lokaciji snima i glavna glumica, i jedna od trenutno najpopularnijih, Ivana Dudić. U pauzama snimanja, Ivana se strpljivo fotografisala sa brojnom decom koja je obožavaju. Snimanje serije izazvalo je veliko interesovanje u ovom selu, te su se ljudi okupljali ispred dvorca i pomno pratili šta se događa.

Foto: Pink.rs/ P. N.

Ekipu serije smo ostavili da snima ovaj projekat, koji je po svim aspektima najzahtevniji projekat TV Pink i nešto na šta je Željko izuzetno ponosan. Emitovanje serije "Crveni mesec" zakazano je za sredinu septembra, kada će gledaoci videti zbog čega je ovaj projekat toliko značajan i produkciono veoma zahtevan.

Autor: M. Đ.

#Crveni mesec

#Ivana Dudić

#RTV Pink

#Roman Majetić

#Televizija Pink

#glumica

#serija

#Željko Mitrović

'