AKTUELNO

Naš čuveni hirurg dr Marko Lens, koji živi i radi u Londonu, privukao je veliku pažnju domaćih, ali i svetskih medija, nakon što je dobio sudski spor koji je vodio protiv švajcarske avio-kompanije "Swiss Airline" zbog ponižavanja i uvreda koje je doživeo.

Voditeljski par "Svitanja", prvog jutarnjeg programa u Srbiji, Dajana Paunović i Nemanja Velikić, u subotu 8. juna ugostiće upravo dr Marka Lensa, inače čuvenog hirurga, specijalistu plastične i rekonstruktivne hirurgije, koji je doktorirao u oblasti lečenja malignog melanoma i jedan je od vodećih stručnjaka. Lekar je poznatih holivudskih glumica, ali i članova kraljevske porodice i ličnosti iz italijanskog političkog života.

Prvi problemi sa švajcarskim avio-prevoznikom počeli su još u martu 2011, kada ga je na letu Beograd - Cirih šefica kabinskog osoblja Mirta Advik nazvala srpskom svinjom.

Incidentu je prisustvovalo još troje putnika, koji su i svedočili na sudu, ali ni to nije bilo dovoljno da ubedi kapetana aviona koji je proglasio da dr Lens predstavlja opasnost po bezbednost leta, posle čega mu je zabranjeno da leti avio-kompanijom "Swiss Airline". Iako je zabrana letenja povučena 2012. godine, a onda su usledili još veća poniženja i ispadi zaposlenih. Dr Lens je i to prijavio nadležnima u švajcarskoj avio-kompaniji, ali je i ovog puta, umesto da se obračunaju sa zaposlenima, dr Lensu ponovo 2014. stigla zabrana da leti njihovim avionima.

Zbog svega ovoga, dr Marko Lens odlučio je da pravdu potraži na sudu, u čemu je i uspeo. "Swiss Airline" je pored odštete od 500.000 dinara, koju je morao da isplati dr Lensu, bio dužan da objavi presudu u novinama i to na 12 strana, što je avio-kompaniju koštalo više od dva miliona dinara. Takođe, ukoliko ikada zabrane dr Lensu da leti njihovim avionima, moraće da mu plate 100.000 dinara za svaku zabranu.

Da li smatra da je ovom presudom pravda zadovoljena, da li su Srbi zaista diskriminisani u svetu i kako on gleda na trenutnu situaciju, dr Marko Lens ispričaće kod Dajane i Nemanje u "Svitanju" u nedelju 8. juna od 4:30h na TV Pink.

#Emisija Svitanje

'