AKTUELNO

Autentične priče iz Srbije, najznačajnije manifestacije i dobra zabava i ovog vikenda u "Žikinoj šarenici"!

"Žikina šarenica" je na programu TV Pink i ovog vikenda, 18. i 19. maja od 10 časova, a autor i voditelj Žika Nikolić će sa koleginicom Anom Šupić subotnju emisiju otvoriti starom srpskom poslovicom "I ljude poslušaj, i svoje pameti imaj", a onda im u studio iz Bečeja stiže hor "Bubamare" za veseli početak emisije.

U "Žikinoj šarenici" dobićete sve potrebne informacije o dve važne manifestacije, koje će se u narednom periodu održati u Beogradu. Zorana Minčić najaviće jedan od najznačajnih događaja u našem gradu, "Noć muzeja". Tradicinalno veoma posećena manifestacija "Noć muzeja" ove godine se održava u subotu 18. maja, a sva dešavanja osim "Dečije ture" i određenih koncerata, projekcija i predstava, traju od 16 časova do ponoći. Radi lakšeg obilaska, postoji sedam posebnih tura - osim "Dečije ture", tu su i "Neispričane priče", "Beograd sa stilom", "Istorijska tura", "Savremena tura", "Muzika" i "Nauka".

Drugi važan događaj u glavnom gradu jeste "Beogradski manifest", najveći porodični festival manifestacija, destinacija i degustacija, biće održan od 24. do 26. maja na Kalemegdanu. O ovom događaju, koji se održava već pola decenije, govoriće Ljiljana Vukotić. Ove godine Beogradski manifest će posetiocima prirediti mnogo zabave, najrazličitiju gastronomsku i turističku ponudu kao i poseban kutak za najmlađe posetioce. Novi, atraktivniji koncept doprineće većoj interakciji učesnika i posetilaca festivala, a tu su i društveno-odgovorne kampanje. Više od stotinu programa biće priređeno tokom tri dana, na pet bina i u petnaest tematskih zona.

Milan Raonić vas slikom vodi na Kosmaj, a saznaćete i sve neophodne informacije o etno festivalu u Vukovaru.

Žika Nikolić će sa Anom u studiju ugostiti glumicu Ljiljanu Jakšić, poznatu po pevačkim nastupima u Skadarliji. Za dobru zabavu, ove subote će biti zaduženi čuveni ženski sastav "Frajle", Đorđe Čavić i orkestar Časlava Ljubenovića, Danijel Đurić, ali i popularni folk pevač Dragi Domić.

#Televizija Pink

#žikina šarenica

'