AKTUELNO

Budite uz Novo jutro televizije Pink i saznajte sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Gosti prelistavanja štampe biće Miroslav Stojanović bivši dopisnik Politike iz Nemačke i Nemanjom Starovičem istoričarem.

Njujork Tajms u članku posvećenom samitu o Zapadnom Balkanu navodi da Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron najpre treba da "posreduju između dvojice kosovskih lidera". Koliko je ozbiljan taj sukob između Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija i da li on utiče na odnos zapadnih sila prema Prištini. O ovome razgovaramo sa Milovanom Drecunom predsednikom skupštinskog odbora za KiM i Demom Berišom predsednikom Matice Albanaca u Srbiji.

Vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi oglasio se video snimkom prvi put posle pet godina. Sa druge strane, u Francuskoj su uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su pripremale više terorističkih napada. Ima li razloga za strah od novih terorističkih napada i da li je Evropa ugrožena?

Poznato je da mnogo ljudi kod nas veruje u crnu magiju, mnogo je takozvanih vračara koje nude svoje usluge skidanja magije. Ipak, tragedija koja se nedavno dogodila, kada je unuk ubio svoju babu jer je verovao da je bacila čini na njega, postavlja pitanje da li su ljudima koji veruju u crnu magiju potrebne vračare ili psihološka pomoć. Ovog jutra sa nama Jasna Jojić etnolog i novinar i psihijatar doktor Siniša Pavun.

Na današnji dan 1886. godine održane su demonstracije radnika u Ccikagu, u čiji spomen je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada. O položaju radnika u Srbiji govoriće Stevan Đurović, direktora inspektorata za rad i Nebojšu Atanackovića Unija poslodavaca Srbije.

Pod reflektorima "Novog jutra" glumac Nenad Nenadović.

Naša gošća ovog jutra biće i pevačica Jellena.

Doživite srednjovekovne viteške borbe na Smederevskoj tvrđavi.

Hit jutra danas je rezervisan za Izvorinku Milošević.

#Novo jutro

'