AKTUELNO

Budite uz TV Pink od 10 sati!

Dok vaskršnje lomiš jaje, neka mir tvojom dušom vlada, nek ti Hrist snage daje da zlo dobro nikad ne nadvlada. Histos vaskrse! - ovom porukom Žika Nikolić danas otvara “Žikinu šarenicu”.

Najradosniji hrišćanski praznik u emisiji će ulepšati crkveni “Horić Orlić” sa vaskršnjim troparom i Mokranjčevom "Tebe pojem". Teolog Miloš Stojković će govoriti o običajima na ovaj dan, a Vladimir Davidović će predstaviti knjigu o manastiru Nikolje, u kojoj je objavljeno fototipsko izdanje „Nikoljskog jevanđelja“, za koje se dugo mislilo da je izgubljeno. Uz najavu “Dama godine”, u emisiji gledamo prilog o hrabroj novinarki TV Pink Dei Đurđević, koja je prebrodila najkritičniji period nakon strašne saobrajane nesreće koju je doživela.

Od nutricionistkinje Željke Dragaš saznajemo šta da radimo sa jajima i kako da se hranimo posle posta, a od dr Vukoja Novaka kako da se rešimo hrkanja.

Foto: Pink.rs/Promo

Gosti “Žikine šarenice će biti i muzičar Paja Vučković, ovogodišnji laureat nagrade GODUM za najemotivaniju pesmu u oblasti džeza, a Aja Jung će uz balerine ispričati kako je protekao Beogradski festival igre.

Žika nam donosi i prilog iz Lisabona i priču kako se tamo proslavlja Uskrs, a među pevačima u ovoj emisiji slušamo grupu “Legende”, Merimu Njegomir, Srdjana Marjanovića i druge.

Provedite najradosniji hrišćanski praznik uz najradosniju “Žikinu šarenicu” na TV Pink.

#Televizija Pink

#žikina šarenica

'