AKTUELNO

Bliži se najradosniji hrišćanski praznik – Uskrs, a prethode mu Vrbica, u subotu 20. aprila, i u nedelju Cveti, o kojima će biti reči ovog vikenda u “Žikinoj šarenici”, od 11 sati na TV Pink.

Uz koleginicu Anu Šupić, autor i voditelj Živorad Žika Nikolić nas podseća na mudrost Vilijama Šekspira: “April položi duh mladosti u svemu”, a potom nas etnolog Dragomir Antonić upoznaje sa svim običajima koji se praktikuju u Srbiji ovog meseca. U Starom dvoru u četvrtak su uručene nagrade grada Beograda laureatima za 2018. godinu, a više o tome govori zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Videćemo šta je Kruševačko pozorište pripremilo za gostovanje u Beogradskom dramskom pozorištu, ali i saznati zanimljive destinacije za vikend putovanje.

Slikom nas “Žikina šarenica” u subotu vodi na Vrbicu u Krupnju, u manastir Bogovađa i na Oplenac, a pevaće Biljana Marković, Dejan Ćulum, “Lexington bend”, Boris Bizetić i drugi.

Na Cveti, Žika Nikolić emisiju otvara troparom hora crkve "Sveti Đorđe" sa Banovog brda, a tokom emisije ćemo videti i prilog o ulasku Isusa Hrista u Jerusalim, kao i kako se u Takovu slavi ovaj značajan hrišćanski praznik.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Vodi nas Žika u nedelju i na Avalu, prilogom iz etno sela i pričom o tornju sa Jelenom Gajić. Mladi slikar Boban Vesić će do kraja emisije pokazati zašto je njegov talenat toliko hvaljen, a od modne kreatorke Suzane Perić ćemo čuti kako je protekla nedelja mode u Beogradu, dok nam reporter Milan Raonić donosi prilog sa revije posvećene glumici Mileni Dravić.

Bane Šević, KUD “Izvor”, Ljuba Lukić, Renato Henc, su samo neki od muzičara koji će upotpuniti nedeljnu “Žikinu šarenicu” na TV Pink.

#žikina šarenica

'