AKTUELNO

Budite uz Novo jutro televizije Pink i saznajte sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu prelistavam sa Žarkom Rakićem, glavnim i odgovornim urednikom "Politike" i Dejanom Vukom Stankovićem, političkim analitičarom.

- Kosovska skupština usvojila je Platformu za briselski dijalog, kojom je praktično prekinula dalje razgovore i neformalno objavila rat Beogradu. O ovome ću u temi Novog jutra razgovarati sa Milovanom Drecunom, predsednikom skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju i Nebojšom Čovićem, bivšim šefom Koordinacionog tela za KiM.

Foto: Pink.rs

- Šta nam donosi Zakon o rodnoj ravnopravnosti, koji će biti usvojen ove godine i kako komentariše bojkot rada parlamenta od strane jednog dela opozicije - ovo će biti pitanja za Maju Gojković, predsednicu Skupštine Srbije.

- U 8 sati i 30 minuta počinje sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče zakazao povodom odluke tzv. skupštine Kosova da usvoji Platformu za dijalog sa Srbijom. Kakvu odluku možemo da očekujemo nakon ove sednice, tema je o kojoj razgovaram sa Miroslavom Lazanskim, komentatorom "Politike".

- Komunistički aktivisti iz Srbije iscrtali su na grobu Ante Pavelića u Madridu simbole srp, čekić i zvezdu petokraku uz ispisanu skraćenicu SKOJ na ćirilici. Zašto su se baš sad odlučili na ovaj čin i kako bi se to moglo odraziti na ionako zategnute odnose Hrvata i Srba, tema je za Aleksandra Đenića, prvog sekretara SKOJ-a, Savu Štrpca, predsednika Dokumentaciono informacionog centra "Veritas" i Dušana Bratića, advokata.

Foto: Pink.rs

- Pod reflektorima je sjajna ekipa filma "Balkanska međa" čija je premijera zakazana za 19. mart - Milena Radulović, Miodrag Radonjić i Aleksandar Radojičić.

- Gost rubrike Hit jutra je Aca Seltik, koji će nam otkriti šta je sve grupa Ortodoks kelts pripremila za koncert kojim će 17. marta u Domu omladine proslaviti Dan svetog Patrika.

#Novo jutro

#Televizija Pink

#najava

'