AKTUELNO

Vaša dobra navika, svakog vikenda od 10 do 13 sati na TV Pink.

Poslednjeg dana Sajma turizma, u nedelju, 24. februara, Žika nas podseća na poslovicu: “Putovanje i promena mesta daju umu novu snagu” (Seneka).

I čitanje daje snagu umu, pa će gosti “Žikine šarenice”, pisci i novinari Branko Rosić i Dejan Tomić, predstaviti svoja nova izdanja - roman “Za sutra najavljuju konačno razvedravanje” i knjigu “Svetosavska poetska riznica”, grupe autora, koju je Tomić priredio.

Reporter Miloš Raonić nas vodi u Muzej Vuka i Dositeja, kao i na proslavu 80 godina Politikinog zabavnika, a Miljan Vitomirović u Muzej Novi Sad.

Foto: TvPink Printscreen

Biće reči o dokumentarnom filmu “Rado ide Srbin u vojnike”, o kome govore reditelj Dragan Elčić i kompozitor Draško Janković. Ove nedelje slušamo neke od učesnika Beovizije.

Biće tu Lana i Aldo, “Wonder Strings” sa Ivanom Vladović, kao i “Mr DOO”, sa autorima njegove numere “Do 100”, Sanjom Ilićem, Mladenom Lukićem i Dušanom Ćirićem.

Pevaće nam i Radiša Trajković Đani i Ranko Jović, a kraj “Žikine šarenice” biće posvećen pokojnom kralju narodne muzike Šabanu Šauliću, kroz sećanja njegovog prijatelja Radeta Vučkovića.

#Nedelja

#žikina šarenica

'