AKTUELNO

VAŠA DOBRA NAVIKA svakog vikenda od 10 sati na TV Pink

Deca će uz Živorada Žiku Nikolića i Anu Šupić otvoriti subotnju “Žikinu šarenicu”, u 10 sati na TV Pink. Deca dolaze iz Fondacije Laza Kostić, sa sobom nose po teglu meda, kao najavu festivala meda na Beogradskom sajmu, a biće reči i o Muzeju pčelarstva porodice Živanović u Sremskim Karlovcima.

Foto: Pink.rs/Promo

Kako su protekle sedmice, po 55. put, dodeljene Vukove nagrade za 2018. godinu, najznačajnije nacionalno priznanje u kulturi, koje dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji, Žika će ugostiti neke od laureata. U studiju će biti narodni umetnik Predrag Živković Tozovac, zatim, Mirko Mrkić Ostroški, vajar, slikar i grafički dizajner, Bratislav Petković, dramski pisac, reditelj, osnivač i direktor Muzeja automobila i pozorišta Moderna garaža u Beogradu, dok će književnik Pero Zubac, koji je ovenčan Izuzetnom Vukovom nagradom, u uključenju pričati o ljubavi između Laze Kostića i Lenke Dunđerski.

Foto: YouTube screenshot

Novi Sad je "Omladinska prestonica Evrope" (OPENS) za 2019. godinu, pa će koordinator tog projekta Vukašin Grozdanović sa saradnicima govoriti o različitim mehanizmima uključivanja mladih u društvo. O mladima u glavnog gradu, ali i kapacitetima i gostima prestonice, Žika razgovara sa Miodragom Popovićem, direktorom Turističke organizacije Beograd.

Uz još zanimljivih gostiju, u emisiji pevaju: “Kao Kao bend”, Jellena, “Trio prestiž”, Milan Nikolić i banda, Acko Nezirović i orkestar.

#Televizija Pink

#emisija

#Živorad Žika Nikolić

#žikina šarenica

'