AKTUELNO

Hvala vam na poverenju i ostanite uz vaš Pink!

Televizija Pink, već dugih 25 godina, medijski je lider u region. Naša televizija, krunisala je još jednu, u svakom pogledu, uspešnu godinu koja je za nama. Prema jedinoj zvaničnoj agenciji za istraživanje i merenje TV gledanosti, Nielsen Audience Mensurment, u 2018. godini, televizija Pink je apsolutni lider među komercijalnim televizijama u Srbiji, pored toga, ukoliko se u obzir uzmu rezultati na kraju 2017. godine, istraživanja pokazuju da je  2018. godinu Pink ispratio sa znatno boljim rezultatima jer je upravo tokom 2018. godine, gledanost naše televizije rapidno skočila za čak 22 odsto. Tokom cele godine, svih 365 dana Pink je bio najgledanija televizija među komercijalnim emiterima, dok je gotovo nepuna tri meseca, ili 87 dana prethodne godine, Pink bio gledaniji i od Javnog servisa Srbije. Poseban rast među gledaocima na teritoriji cele Srbije, zabeležen je među ženskom populacijom i grupom gledalaca starosti od 18 do 49 godina. Najveći trend rasta kada govorimo o strukturi gledalaca naše televizije, 2018. godine beleži se u posebnoj grupi gledalaca od 20 do 45 godina, gde cifre u ukupnom rejtingu pokuzuju rast do neverovatnih 40 odsto (AMR-a).

Foto: Pink.rs

Sam kraj 2018. godine, obeležen je neverovatnim rezultatima i uspehom novogodišnjeg programa televizije Pink. “Pinkovo narodno veselje” pratio je svaki četvrti gledalac u Srbiji ili auditoriijum od fantastičnih 2.976.000 gledalaca. “Pinkovo novogodišnje veselje” u periodu od 21h do jedan sat iza ponoći, bilo je gledanije i od novogodišnjeg programa Javnog servisa Srbije i to među populacijom od 18 do 49 godina, a značajnija prednost ostvarena je u grupama gledalaca ženske, ali posebno i muške publike. Prve vesti i rekapitulaciju novogodišnje noći, kao i izveštaj sa dočeka iz Srbije i regiona, uživo, prvog dana 2019, 1.300.000 gledalaca pratilo je u "Premijera novogodišnjem specijalu". Istog dana u noćnim satima 1.600.000 gledlaca u nekom trenutku ispratilo je “Novogodišnju žurku u Zadruzi”.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Pored zabavno-muzičkog programa, naša televizija prepoznatljiva je i po bogatom i premijernom filmskom programu, koji je započeo poslednjeg dana 2018. godine. Bioskopski hit "Zona Zamfirova 2", pratila je milionska publika. Već 1. januara, samo dva meseca nakon bioskopske premijere film “ Zaspanka za vojnike” na televiziji Pink ispratilo je više od 2.100.000 gledalaca. Osim filma Predraga Antonijevića, gledaoci su uživali i u kultnim domaćim filmskim ostvarenjima: “Došlo doba da se ljubav proba”, “Ljubi, ljubi, al glavu ne gubi” kao i “Tesna koža”. Navedeni filmovi u prvim danima 2019. godine sa milionskom publikom, bili su među najgledanijim formatima na svim televizijama.

Foto: TV Pink Printscreen

„Paparazzo Lov”, “Magazin In”, “Žikina Šarenica”, “Ami G show”, “DNK”, “Kontravizija”, “Kuća od srca”, emisije su koje ste tokom 2018. ali i u prvim danima 2019. pomno ispratili, ali koje takođe pratite i u ovim prvim danima 2019, dok najveće muzičko iznenađenje u aktuelnoj televizijskoj sezoni jesu upravo Pinkove zvezdice. Peta sezona „All stars“ predstavlja na neobičan način sve superfinaliste prethodne četiri sezone. Pored toga, omiljeni muzički show program dobio je i voditeljsko pojačanje.

Foto: Pink.rs

Fantastične rezultate tokom 2018. godine ostvarila je naša informativna redakcija. “Nacionalni dnevnik” je mesto pravih informacija po mišljenju milionske publike. Naša centralna informativna emisija gotovo svih 365 dana u godini, zvanično je najledaniji dnevnik svih komercijalnih emitera. Pored “Nacionalnog dnevnika” i ostali formati naše informativne redakcije beleže fantastične rezultate. “Novo Jutro” u 2018. doživelo je brojne promene, koje je verna pinkova publika nagradila milionskim auditorijumom.

Foto: TvPink Printscreen

Foto: Pink.rs

Potpuno novi jutarnji program “Novo jutro” predstavili smo vam u martu 2018. godine i od tada, pa sve do kraja godine, naš jutarnji program je zvanično najgledaniji jutarnji program svih komercijalnih emitera.

Krajem 2018. godine “Novo Jutro” dobilo je voditeljsko pojačanje i novi studio, a već prvi dani nove godine govore da je upravo odluka gledalaca da se bude uz “Novo Jutro”.

Ono po čemu je Pink takođe prepoznatljiv jeste naš serijski program koji u godini iza nas svakodnevno prati verna Pinkova publika. Gotovo tradicionalno, naše serije u dnevnim top listama gledanosti gotovo su uvek visokorangirane.

Foto: Promo

Foto: TV Pink Printscreen

U ovoj godini serija Radoša Bajića u produkciji naše televizije samo je najava svega onog što se tiče 2019. godine i brojnih iznenađenja kada govorimo o domaćem igranom sadržaju u našoj produkciji.

U lidersku listu naših projekata već krajem godine upisao se novi format koji pratite svakog četvrta “Brak na neviđeno”. Već u premijernom emitovanju beleže se fantastični rezultati i auditorijum od 1.500.000 gledalaca. 10. januara počelo je emitovanje druge sezone “Trenutka iz sna” koja je nakon premijernog emitovanja, u zvaničnoj top listi bila među 5 najgledanijih emisija u danu svih emitera!

Foto: TV Pink Printscreen

Početak druge nedelje 2019. godine Pink zavšava kao najgledanija komercijalna televizija, sa udelom u gledanosti većim od trećeplasirane i četvoroplasirane televizije zajedno.

Naša televizija beleži znatno bolji rezultat u posebnim grupama gledalaca, gde su rezultati bolji i od Javnog Servisa Srbije. Posebno se ističe grupa gledalaca ženske populacije, urbanih sredina, ali i publike starosti 18 do 49 godina.

Ubedljivo najgledanija emisija u danu je ekskluzivni „Intervju predsednika Srbije Aleksandra Vučića“ koji je pratilo neverovatnih 1.700.000 gledalaca, iliti svaki treći gledalac.

Tokom jučerašnjeg dana verna publika pratila je i naše ostale formate. „Nacionalni dnevnik“ i dalje je najgledanija informativna emisija svih komercijalnih emitera, dok je u zvaničnoj top listi i „Nacionalni dnevnik u 13“.

„Novo jutro“ sa milionskim auditorijumom, najgledaniji je u odnosu na ostale emisije slične sadržine komercijalnih emitera.

Oko 21 odsto publike pratilo je „Zadrugu- Izbor Potrčka“, dok je „Zadrugu-Pretres nedelje“, pratilo oko 24 odsto auditorijuma.

Foto: TV Pink Printscreen

Tradicionalno u samom vrhu gledanosti našle su se serije „Elif“, „Istanbulska nevesta“ i „Zabranjena ljubav“.

Foto: RTV Pink , printscreen

Ovo su zvanične cifre koje govore sve. Zbog vaše vernosti TV Pink u ovoj 2019. slavi veliki jubilej - 25 godina postojanja naše televizije obeležićemo tako što ćemo velika izenenađenja pripremiti samo za vas.

Novu godinu počeli smo sa fantastičnim rezultatima, a u prilog tome govore i istraživanja gledanosti za jučerašnji dan. Hvala vam na poverenju i ostanite uz vaš Pink!

#Gledanost

#Televizija Pink

'