AKTUELNO

Gost poslednje emisije „Kontravizija“ Lava Grigorija Pajkića u 2018-oj godini u nedelju od 19.15 časova biće Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je pristao da odgovara na sva pitanja i goruće teme u Srbiji, a koje se tiču njegovog resora.

U skladu sa periodom u godini, Lav je odmah pitao Ministra kako je zadovoljan rezultatima u 2018-oj:

-Moram da kažem da jesam zadovoljan, bilo je dosta i problema i izazova u toku 2018-e godine. Mi smo mnogo toga obećali, tako da mi je na kraju laknulo jer sve ono što smo obećali našim građanima mi smo to i uradili. Verovatno bi od 1.januara odmah počelo s tim: „Eto laka obećanja...“, ali na njihovu žalost, a na našu radost sve smo završili – izjavio je odmah na početku Ministar Đorđević.

Jedna od gorućih tema bio je i rad SOS linije za žrtve nasilja, a Ministar tvrdi da je i to pitanje rešeno:

-To je bila poslednja stvar koja nije bila ispunjena, bukvalno, do pretposlednjeg radnog dana. U petak je i ona proradila, kao što smo obećali građanima. I to je šesta po redu, iako je bilo dosta priča kada će Srbija da dobije liniju. Ako nisu videli tih pet, evo šesta nacionalna, koju finansira država je sada proradila. Verujem da će ona onima kojima je poterbna i da pomogne. Ali ne bi trebalo da tu stanemo, moramo da se borimo protiv nasilja i da negujemo društvo u kom nasilja neće biti. Ali eto SOS linija je upravo tu da pomogne ženama koje su pretrpele i žrtve su nasilja, da ih posavetuje i da dobiju najadekvatiju pomoć.

Foto: Pink.rs

Tema koja je veoma važna tiče se sredstava koja dobijaju porodilje, pa ako bismo i o tome mogli, pitao je Lav gospodina Đorđevića:

-To je zakon koji postoji već dugo vremena i funkcioniše. Naravno, vrlo lako ga je kritikovati s obzirom na to da se radi o ranjivoj kategoriji, o majkama, ženama i mi svakako hoćemo da unapredimo njihov položaj. Svaka izmena je, koliko god oni kritikovali, sa sve većim i većim pravima majki.

Šta je još o pravima trudnica i porodilja kazao Ministar Đorđević, kao i šta je rekao o drugim temama poput pitanja Kosova i Metohije pogledajte u „Kontraviziji“ u nedelju od 19. 15 na televiziji Pink.

#Kontravizija

#najava

'