AKTUELNO

"Novo jutro", najgledaniji jutarnji program svih komericijalnih TV emitera prema jedinim zvaničnim merenjima TV gledanosti agencije Nielsen, jutros se emitovalo iz novog proširenog studija, a milionski auditorijum pratio je prvi televizijski intervju posle pet godine vlasnika i glavnog i odgovornog urednika TV Pink, Željka Mitrovića.

Vlasnik i direktor TV Pink Željko Mitrović istakao je u ekskluzivnom intervjuu da je 2018. godina bila uspešna po svim parametrima, te da očekuje mnogo veći uspeh najgledanije komercijalne televizije u narednoj godini, kada će obeležiti veliki i značajan jubilej.

- Naredne godine TV Pink obeležiće četvrt veka postojanja, te je ovo najstarija srpska komercijalna televizija. Uvek može bolje, ali nema razloga da budem nezadovoljan. Još kvalitetniji program doneće nam brži napredak. Tektonski poremećaji u medijima biće nam od pomoći i svi programi koji će biti implementirani u 2019. godini, potpuno sam siguran, daće odlične rezultate - rekao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, prva sezona najgledanijeg rijalitija "Zadruga" je obeležila televizijsku epohu, a refleksije postoje i danas, dok je druga sezona urađena mnogo kompleksnije.

Foto: Pink.rs

- Suštinski smo prezadovoljni drugom sezonom "Zadruge", a potrudićemo se da umanjimo rijaliti sadržaj u programu, jer nema mesta da on ide 24 časa dnevno - kaže Mitrović.

Željko Mitrović je za "Novo jutro" rekao i da je finansijski saldo TV Pink u godini na izmaku odličan - beleži se rast od pet odsto - ali tu ne namerava da se zaustavi.

- Planiramo da rast u narednoj godini bude i veći, da imamo rast od šest, sedam odsto - rekao je Mitrović.

Vlasnik i direktor TV Pink ističe da je, bez obzira što je lider u regionu, važno raditi na različitosti programa, pa će 2019. biti u tom znaku. Prvi ciklus okončava se do 1. marta, a finalni ciklus do septembra.

- Imamo mnogo programa, između ostalog i mnogo domaćih projekata. Vraćamo "Take me out" ("Izvedi me"), "Pinkove zvezde", a već u četvrtak počinje "Brak na neviđeno" jedan program koji će prema mom mišljenju imati odlilčan rezultat.

Foto: TvPink Printscreen

- To znači da televizija ima veliku snagu i ne znam zašto niko nije kritikovao „Parove“. Ali to je zato što naš projekat ima sedam puta veću gledanost – ističe Mitrović za „Novo jutro“.

Za mene veoma bitna kategorija je i produkcija igranog programa. Ulazimo u jedan veliki projekat i ostvaruje se ono što sam rekao pre godinu dana, a to je da ćemo snimati 250 sati igranog programa. Počinjemo sa projektom koji ima 120 epizoda, snimanje počinje u martu, a u pitanju je projekat "Par godina za nas". Radi se o ljubavnoj priči između srpskog oficira i ćerke austrougarskog vojnog atašea. Priča je smeštena u vreme Prvog svetskog rata i već smo krenuli sa priprema seta i rekvizite. Mislim da će ovi igrani programi obeležiti narednu godinu, a rijalitija se nećemo odreći, samo ćemo smanjiti njegovo prisustvo - kaže direktor TV Pink.

Početkom 2000. internet postaje najuticajniji na planeti, pa tako i u Srbiji. Televizije su se od interneta ogradile profilizacijom, koja je u komercijalnim medijima potpuno legitimna stvar već punih deset godina. Samo što mi to ovde ne vidimo – kaže Mitrović.

Foto: TvPink Printscreen

- Imamo mnogo programa, između ostalog i mnogo domaćih projekata. Vraćamo "Take me out" ("Izvedi me"), "Pinkove zvezde", a već u četvrtak počinje "Brak na neviđeno" jedan program koji će prema mom mišljenju imati odlilčan rezultat. Za mene veoma bitna kategorija je i produkcija igranog programa. Ulazimo u jedan veliki projekat i ostvaruje se ono što sam rekao pre godinu dana, a to je da ćemo snimati 250 sati igranog programa. Počinjemo sa projektom koji ima 120 epizoda, snimanje počinje u martu, a u pitanju je projekat "Par godina za nas". Radi se o ljubavnoj priči između srpskog oficira i ćerke austrougarskog vojnog atašea. Priča je smeštena u vreme Prvog svetskog rata i već smo krenuli sa priprema seta i rekvizite. Mislim da će ovi igrani programi obeležiti narednu godinu, a rijalitija se nećemo odreći, samo ćemo smanjiti njegovo prisustvo - kaže direktor TV Pink.

Željko Mitrović istiće da je Milica Mitrović njegov prvi saradnik i najveća podrška-

- Nas nekoliko delimo poziciju velikog šefa, a uglavnom je to Milica, a mi smo svakako uglavnom saglasni oko svega. Razlikujemo se po pitanju muzike, pa je često rasprava oko toga koja će plejlista ići u Beloj kući - rekao je Mitrović za "Novo jutro".

Željko Mitrović istiće će "na kraju dana ostati kontent i internet", te da suštinski tradicionalni mediji idu linijom naniže, a da u skladu sa tim TV Pink razvija svoju platformu na kojoj će gledalac sam birati šta će gledati, podsećaće na domaći "Netflix", ali sa programima koje i TV Pink emituje.

#Željko Mitrović

'