AKTUELNO

Mediji navode da tvrdoglavi Đoković u 47. susretu dvojice velikana jednostavno nije pristajao na to da bude poražen.

Novak Đoković srušio je ambiciju Rodžera Federera da se domogne 100. titule u karijeri pošto je Švajcarca savladao u polufinalu Mastersa u Parizu sa 7:6 (8:6), 5:7, 7:6 (7:3).

Rojters navodi da tvrdoglavi Đoković u 47. susretu dvojice velikana jednostavno nije pristajao na to da bude poražen, zabeleživši četvrtu pobedu nad Federerom u tajbrejku, posle meča koji je trajao nešto duže od tri sata.

- Odigrali smo epske mečeve kroz naše rivalstvo, ali ovaj definitivno može da se uvrsti u jedan od najboljih koje smo odigrali. Izuzetno kvalitetan tenis. Pored meča koji sam igrao protiv Nadala na Vimbldonu, ovo je sigurno bio najuzbudljiviji meč koji sam odigrao ove godine... - rekao je Đoković novinarima.

Federer je rekao da gubiti nije zabavno, ali da većim delom može biti zadovoljan.

- Većim delom mogu biti zadovoljan, ali gubiti nikada nije zabavno. Novak je u zamahu. To se može osetiti - kazao je Federer.

Švajcarac je dodao i da uvek imate za čim da žalite kada izgubite ovakav meč.

Za trofej Mastersa, treći u nizu, Đoković će igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je ranije izbacio Austrijanca Dominika Tima 6:4, 6:1. Masters u Parizu igra se za ukupni nagradni fond od 5.444.985 evra.

#Novak Đoković

'