AKTUELNO

NOVAK ĐOKOVIĆ, POSLE DVA SETA SAVLADAO JE PRVOG REKETA SVETA RODŽERA FEDERERA I KONAČNO OSVOJIO SINSINATI.

Đoković je u dva seta 6:4 i 6:4 savladao Federerai osvojio Turnir u Sinsinatiju koji mu je jedino nedostajao u njegovoj već prebogatoj igračkoj karijeri.

Ovom titulom Novak je još jednom ispisao istoriju tenisa, pošto je postao prvi koji je došao do trofeja na svim masters turnirima. To je uspeo zahvaljujući trijumfu nad Rodžerom Federerom u finalu Sinsinatija.

Naš Novak do borbe za titulu u Sinsinatiju došao je posle trijumfa nad Stivom Džonsonom, Adrijanom Manarinom, Grigorom Dimitrovim, Milošem Raonićem i Marinom Čilićem.

A duel srpskog i švajcarskog tenisera u finalu je prvi duel posle dve i po godine, pošto su se poslednji put sastali u januaru 2016. godine na Australijan openu, kada je Novak izašao kao pobednik.

Novaku i Federeru ovo je 46 meč koji igraju jedan protiv drugog, i naš as trenutno ima bolji skor (24:22).

Posle ovog trijumfa nad Federeromu Sinsinatiju, Đoković je prvi igrač koji sada u kolekciji ima sve trofeje sa masters turnira (Zlatni masters).

Inače, Federer je Novaka dva puta pobedio u finalu u Sinsinatiju i tako ga onemogućio da ranije njegovo ime uđe u istoriju tenisa. Ovoga puta nije imao nikakve šanse protiv srpskog asa.

Nole je u ovom meču od samog početka bio bolji protivnik, i videlo se da je rešen da dođe do trofeja i u tome je uspeo. Imao je u drugom setu brejk zaostatka, ali se ni tada nije predavao, preokrenuo je i osvojio je prvi put trofej u Sinsinatiju.

U prvom setu Novak je već nagovestio da Federer neće imati nimalo lak posao protiv srpskog tenisera, pa je nakon tri neiskorišćene brejk lopte u prvim gemovima, Đoković protivniku oduzeo set u sedmom gemu za vođstvo od 4:3, što je prethodilo osvojenom setu nakon 37 minuta igre sa 6:4.

Drugi set išao je drugačijim tokom, pošto je Švajcarac rano došao do brejka i vođstva od 2:0.

Novak je uspeo da uzvrati brejk već u narednom gemu, a do drugog brejka u setu, a trećeg na meču došao je ponovo u sedmom gemu, ponovo je poveo sa 4:3, što je omogućilo da se sa 6:4 osvoji drugi set.

#Novak Đoković

#Tenis

'