AKTUELNO

Mlada srpska teniserka Olga Danilović rekla je da još uvek nije svesna da je u 17. godini osvojila prvu WTA titulu i poručila da je spemna za pobede na velikim turnirima i gren slemovima.

- Ovo je velika stvar za mene da budem ovde ovako mlada. Još nisam svesna uspeha - rekla je Danilovićeva na konferenciji za medije u Starom dvoru posle prijema kod gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića.

O psihičkoj pripremi za stvari koje je očekuju rekla je da su je ljudi oko nje pripremali.

- Nisam prespavala, nisam oka sklopila i nisam jos svesna, mislim da će mi trebati par dana da shvatim šta se desilo. Nisam znala kako se zovem od adrenalina, ovo je stvarno divan osećaj - kazala je 17-godišnja teniserka.

O narednim planovima i profesionalnim turnirima rekla je da im se u potpunosti okrenula i da se sprema za naredni gren slem.

Foto: Tanjug

- Spremam se za US Open. Pominjala sam već to, potpuno sam se okrenula profesionalnim turnirima, nisam videla sebe u malim turnirima više, mislim da sam bila spremna za veće turnire. Nisam ocekivala tako brzo da napredujem - rekla je Danilovićeva.

Priznala je da pritisak postoji, ali kaže da je to pozitvna vrsta treme koju ima svaki sportista.

- Potapova i ja u finalu smo odigrale divan meč, uvek smo bile tu jedna uz drugu i stvarno mi je draga i prijateljica i osoba. Nadam se da ću imati mnogo finala kao Novak Djoković - dodala je Danilovićeva, ponovivši da joj je Djoković uzor.

- Svaki igrač ima svoj stil, moj idol je Djoković, on je vrhunski igrac i osoba - zaključila je ćerka proslavljeng srpskog košarkaša Predraga Danilovića.

Danilovićeva će danas, zajedno sa zlatnim vaterpolistima, izaći na balkon da proslavi uspehe.

#Olga Danilović

'