AKTUELNO

Olga Danilović je danas osvojila prvu WTA titulu u karijeri, pošto je u finalu turnira u Moskvi pobedila Ruskinju Anastasiju Potapovu sa 7:5, 6:7, 6:4.

Srpska teniserka Olga Danilović rekla je danas da je srećna zbog svoje prve WTA titule u karijeri i da će joj trebati nekoliko dana da shvati šta je uradila.

- Ne mogu rečima da opišem kako se osećam. Juče sam posle plasmana u finale rekla da sam živela za taj trenutak, a još je bolji osećaj što sam uspela da pobedim i srećna sam - rekla je Danilovićeva posle meča.

Olga Danilović je danas osvojila prvu WTA titulu u karijeri, pošto je u finalu turnira u Moskvi pobedila Ruskinju Anastasiju Potapovu sa 7:5, 6:7, 6:4.

Foto: Beta

Govoreći o protivnici, Danilovićeva je rekla da je Potapova odlična teniserka.

- Finale je bilo kvalitetno, obe smo imale mnogo vinera i neverovatnih poena. Nisu bile presudne neke greške, bile smo smirene, igrale smo svaki poen kao da se u prethodnom nije ništa dogodilo, igrale smo poen po poen i zbog toga je meč bio sjajan. Sve što date, vratiće vam se - navela je ona.

Upitana o svom servisu i duploj servis greški na meč lopti, srpska teniserka rekla je da je cele nedelje radila na servisu.

- Danas su radili živci i sve to što se dogadjalo... Ne na meč lopti, ali u nekim važnim poenima mislim da sam servirala dobro. To nije bio moj najjači servis, ali nekako sam uspela. Imala sam mnogo duplih servis grešaka, nisam servirala kako sam želela ali je to na kraju bilo dovoljno - dodala je ona.

Foto: Beta

Danilovićeva je igrala kvalifikacije, a u turnir je ušla kao "laki luzer", zbog odustajanja dve teniserke. Ona je rekla da je bila umorna, ali da ni u jednom meču nema izgovora, a posebno u finalu.

- Za poslednji meč uvek moraš da daš više, ali sam se držala - rekla je 17-godišnja srpska teniserka.

Danilovićeva je navela da će sledeće godine braniti titulu u Moskvi i zahvalila je publici na podršci koja je bila velika, iako je igrala protiv domaće takmičarke.

Upitana za naredne turnire, Danilovićeva je rekla da mora prvo da se odmori.

- Još ne shvatam šta sam uradila. Treba mi nekoliko dana da se smirim i da shvatim da sam osvojila WTA titulu - rekla je ona.

Ona nije želela da kaže šta je rekla protivnici na kraju meča, već da će to ostati njihova tajna.

Novinare je zanimalo i da li je sada očekuju obaveze prema sponzorima i slikanja, pošto je jedna od lepših teniserki, zbog čega nije model, a Danilovićeva je zahvalila na komplimentima i rekla da o tome ne razmišlja.

"Igram tenis, to je moj život. Volim taj sport i volim da se takmičim", navela je ona.

Pročitajte još: BRAVOOOOO, OLGA! Danilovićeva posle drame osvojila prvu WTA titulu!

#Olga Danilović

#Tenis

'