AKTUELNO

Mlada srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je najveću pobedu u karijeri, pošto je pobedila 10. teniserku sveta Juliju Gerges iz Nemačke 6:3, 6:3 za polufinale turnira u Moskvi.

Sedamnaestogodišnja Danilović, koja je u glavni žreb ušla kao "srećni gubitnik", napravila je novo veliko iznenađenje za treći trijumf u prestonici Rusije nad znatno iskusnijom teniserkom.

Ćerka proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Danilovića obezbedila je u prvo WTA polufinale u karijeri, gde će igrati sa Beloruskinjom Aleksandrom Sasnovič (42. na svetu).

Ujedno, Danilovićevu očekuje i veliki skok na WTA listi sa 187. pozicije, trenutno za najmanje oko 40 mesta.

Danilović: Osećaj je neverovatan

Srpska teniserka Olga Danilović rekla je danas da je neverovatan osećaj plasirati se u polufinale WTA turnira, što joj je najveći uspeh u karijeri.- Neverovatan je osećaj. Ona je jedna od najboljih teniserki na svetu. Samo sam želela da igram svoju igru i da se borim do kraja - rekla je Olga Danilović posle meča u Moskvi. - Nisam mnogo razmišljala, samo sam igrala kako umem, svoju igru i radila ono što treba da radim - kazala je Danilovićeva.

Olga Danilović se plasirala u polufinale WTA turnira u Moskvi, pobedom nad 10. teniserkom sveta Julijom Gerges.

Ruske medije je zanimalo na koga se ugledala.

- Imamo neverovatne igračice, pre svih Anu Ivanović i Jelenu Janković, svakako da imam na koga da se ugledam. Ipak, idol od kad znam za sebe mi je Novak Đoković - navela je ona.

Protivnica u polufinalu biće joj Aleksandra Sasnovič iz Belorusije, kojoj je Anastasija Sevastova predala meč bez borbe.

Olga Danilović je rekla da ne poznaje mnogo protivnicu i da želi da igra svoju igru.

Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 750.000 dolara.

Pročitajte još: Đere u četvrtfinalu turnira u Gštadu

#Moskva

#Olga Danilović

#Pobeda

#Tenis

#Teniserka

'