AKTUELNO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u otvorenom pismu javnosti izjavio je da je u teškim trenucima sumnjao da će se jednog dana vratiti na nivo koji želi, ali da je velikim povratkom i osvajanjem titule na Vimbldonu doživeo jedan od najlepših osećaja u karijeri.

Đoković je, kao najupečatljiviji trenutak na Vimbldonu, izdvojio trenutak slavlja svog 13. gren slema sa porodicom i sinom Stefanom.

- Draga porodico i prijatelji, pišem ovu poruku između promene pelena i čitanja knjige o dinosaurusima. Želeo bih da podelim sa svima vama kakav je bio osećaj tokom putovanja na kojem sam osvojio Vimbldon 2018. Pre svega, najdivniji osećaj mi je dolazak sina na dodelu pehara na rukama moje supruge i to je nešto najbolje što sam imao na bilo kom turniru u karijeri. Kada sam postao otac, jedan od mojih najvećih snova bio je da mi deca budu prisutna na tribinama dok igram. Da zajedno osvajamo trofeje - objavio je Novak pismo na društvenim mrežama.

Osećaj kako osvaja Vimbldon pred suprugom Jelenom i sinom Stefanom za Novaka je "nezaboravan, poseban, radostan i magičan".

Kada sam pomislio da taj osećaj ne može biti bolji, on je povikao "Tata, tata". Tada sam se potpuno istopio. Obuzele su me emocije. Bila je to neverovatna radost i uživanje. Izuzetno sam zahvalan što sam to osetio. Zamišljao sam i molio sam se da ću jednog dana osvojiti gren slem trofej pred svojim detetom. Srećom po mene, Tara odrasta i ne mogu da dočekam da me vidi kako radim isto što sam uradio i pred Stefanom. Sve moje (manje ili više) bilo je u vezi sa tenisom dok nisam postao otac i suprug".

Đoković dodaje da je pronašao raznotežu između tenisa, prioriteta i porodice.

- Moja supruga je izuzetno pomagala i podržavala sve vreme od kada je rodila Stefana i Taru. Uvek je nalazila vreme da razgovaramo šta god da me je uznemiravalo i da mi pomogne da nađem način da osetim da dajem najbolje od sebe i kod kuće sa decom i njom i na teniskom terenu - istakao je Đoković.

Nisam imao problem da treniram i da uživam na teniskom terenu, ali imao sam mentalne prepreke kada je trebalo da se takmičim. Jednog dana ću dublje otkriti sa kakvim sam izazovima morao da se suočim i kako sam se osećao. Nisam jasno slušao telo dok mi je govorilo da nešto ozbiljno nije u redu sa mojim laktom. Pokušavao sam da nađem rešenja na drugim mestima, a rešenje je uvek bilo u meni".

Kako je naglasio, svestan je da su mnogi oko njega uložili veliki trud da bi se vratio u staru formu.

Posle mnogo promena koje sam napravio sa treninzima, reketom, članovima svog tima, nisam znao da li ću biti u stanju da se vratim na željeni nivo tenisa. Zapravo, jedan deo mene uvek veruje u moje kvalitete i sposobnosti, ali bilo je mnogo trenutaka sumnje, u kojima su stvari mogle da krenu u drugim pravcima - zaključio je Đoković i u šali konstatovao da trava na Vimbldonu ima sjajan ukus, ali da joj nedostaje avokado da bi bila savršena.

#Novak Đoković

#Pismo

'