AKTUELNO

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je danas da je zadovoljan što je meč prvog kola na Otvorenom prvenstvu Francuske protiv Jiržija Veselog završio brzo i istakao da se osećao dobro na terenu od prvog do poslednjeg poena.

- Rezultatski jeste bilo rutinski, ali delovalo je kao da Veseli nije na 100 odsto, pogotovo u drugom setu, pao je malo mentalno, ali delovalo je i kao da se kreće sporije. Da li je to bilo zato što sam ja igrao tako dobro ili mu stvarno nešto fali, stvarno ne znam... Ali, u svakom slučaju, zadovoljan sam što sam brzo završio meč, u tri seta, nisam se mnogo mučio, nisam proveo mnogo vremena na terenu i to je najbitnije na početku gren slema - rekao je Lajović novinarima posle meča.

Lajović se danas plasirao u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je pobedio 80. igrača sveta Jiržija Veselija sa 6:3, 6:1, 6:3.

- Mislim da sam danas dobro reternirao, obzirom da on servira dosta jako, levoruk je i nezgodan, ali sam uspeo da nađem rešenje u većini slučajeva - rekao je Lajović i dodao da je i njegova igra s osnovne linije "funkcionisala besprekorno".

On je naveo i šta je mogao bolje u današnjem meču.

- Mogao sam da imam malo veći procenat prvog servisa, malo sam se mučio u početku, ali kako je meč odmicao bolje sam se osećao na terenu... - rekao je Lajović.

- Mislim da je meč protekao bez nekih oscilacija s moje strane... Odigrao sam koliko je bilo potrebno danas za pobedu i osećao sam se dobro na terenu od prvog do poslednjeg poena - dodao je on.

Srpski teniser će u drugom kolu igrati protiv drugog nosioca, a trećeg igrača sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke. Lajović je istakao da je Zverev na papiru favorit i dodao da je nemački igrač u odličnoj formi.

- On je u odličnoj formi na šljaci. Jedan je od igrača u vrhu i jedan od favorita, bez obzora što je u prošlosti loše prolazio na gren slemovima, ali to će se kad-tad promeniti. Ja ću pokušati da zadržim ovaj nivo igre... Ulazim u meč sa samopoudanjem da mogu da mu pariram - rekao je Lajović.

On je istakao i da igranje na nekom od centralnih terena Rolan Garosa ne bi trebalo da bude prepreka u tom meču.

- Radujem se tom duelu pogotovo što sam u životnoj formi na šljaci - rekao je srpski teniser.

#Dušan Lajović

#Rolan Garos

#Tenis

'